Matematik
kan simpelthen ikke forstå det?
20. september 2007 af
hollak (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med, at forstå dette... kan virkelig ikke forstå det.:
I perioden 1987-1997 har transportrådet hvert år opgjort det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987. Opgørelsen viser, at det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen:
f(x)= 87880*x+ 69550,
Hvor x er antal år efter 1987, og f(x) er det samlede antal biler, der er sendt til ophugning i løbet af de x år siden 1987.
Beskriv, hvilken information funktionen giver om udviklingen i det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, og inddrag i beskrivelsen en fortolkning af de konstanter, der indgår i forskriften for f.
I perioden 1987-1997 har transportrådet hvert år opgjort det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987. Opgørelsen viser, at det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen:
f(x)= 87880*x+ 69550,
Hvor x er antal år efter 1987, og f(x) er det samlede antal biler, der er sendt til ophugning i løbet af de x år siden 1987.
Beskriv, hvilken information funktionen giver om udviklingen i det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, og inddrag i beskrivelsen en fortolkning af de konstanter, der indgår i forskriften for f.
Svar #1
20. september 2007 af Riemann
Hvis du indsætter x=0 får du antallet af biler sendt til ophugning i 1987 (ifølge definitionen af x).
Kom selv med et bud på hældningskoefficienten - det har noget at gøre med hvor meget antallet af biler stiger med, når x ændrer sig...
Kom selv med et bud på hældningskoefficienten - det har noget at gøre med hvor meget antallet af biler stiger med, når x ændrer sig...
Svar #2
21. september 2007 af E=m*c^2 (Slettet)
Fra 1997-1987 er der 10 år.
Du kan ud fra funktionen f(x) se hvormange biler der blev sendt til ophugning ved at se på hvor den skære y aksen. Det gøre den ved x=0 som Riemann også skriver.
Hældningskoefficienten siger dig noget om hvormange biler der bliver sendt til ophugning pr år i den 10 årige periode.
hvis du indsætter x=10 i ligningen får du at vide hvormange biler der bliv sendt til ophugning ialt.
Du kan ud fra funktionen f(x) se hvormange biler der blev sendt til ophugning ved at se på hvor den skære y aksen. Det gøre den ved x=0 som Riemann også skriver.
Hældningskoefficienten siger dig noget om hvormange biler der bliver sendt til ophugning pr år i den 10 årige periode.
hvis du indsætter x=10 i ligningen får du at vide hvormange biler der bliv sendt til ophugning ialt.
Skriv et svar til: kan simpelthen ikke forstå det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
