Matematik
Mat A: Vektorer og parallelogram
21. september 2007 af
Filikci
Hejsa alle jer :)
Jeg har problemer med en matematikopgave, som jeg bare ikke kan få til at passe. Opgaven lyder således:
I et koordinatsystem er tre punkter givet ved A(2,19) B(6,3) og D(3,4). Vi skal bestemme koordinatsættet til punktet C, så firkanten ABCD er et parallelogram.
Jeg ved, at der i dette tilfælde gælder følgende:
AB=DC og AD=BC (stedvektorer) og derudover AB+BC+CD+DA=AA (stedvektorer).
Er der nogle som gider at hjælpe? :)
På forhånd tak!
Jeg har problemer med en matematikopgave, som jeg bare ikke kan få til at passe. Opgaven lyder således:
I et koordinatsystem er tre punkter givet ved A(2,19) B(6,3) og D(3,4). Vi skal bestemme koordinatsættet til punktet C, så firkanten ABCD er et parallelogram.
Jeg ved, at der i dette tilfælde gælder følgende:
AB=DC og AD=BC (stedvektorer) og derudover AB+BC+CD+DA=AA (stedvektorer).
Er der nogle som gider at hjælpe? :)
På forhånd tak!
Svar #4
21. september 2007 af Filikci
og forresten, kan du ikke uddybe det lidt mere - eventuelt med mellemregninger osv.?
Svar #5
21. september 2007 af ibibib (Slettet)
Du har ikke brug for mellemregninger.
Du har brug for en tegning. Afsæt de trekendte punkter i et koordinatsystem - så kan du se hvordan beregningerne vil være.
Du har brug for en tegning. Afsæt de trekendte punkter i et koordinatsystem - så kan du se hvordan beregningerne vil være.
Svar #7
21. september 2007 af ibibib (Slettet)
Jeg have en tegning foran mig hvor de tre andre punkter var afsat. Så kunne jeg se hvor C kulle være.
Skriv et svar til: Mat A: Vektorer og parallelogram
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
