Matematik

Parapel og linje, skæringspunkter

23. september 2007 af JoachimD (Slettet)
Jeg sidder simpelthen fast, og har brug for et vink i den rigtige retning.

Jeg har fået opgave 1.058 for i eksamensopgaver, som jeg skal løse UDEN hjælpemidler (lommeregner). Opgaven lyder:

"I et koordinasystem er en parabel P og en linje M bestemt ved

P: y = -x^2 + 2x + 4

M: y = -x+4

Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem P og m"

Jeg har virkelig ingen idé om hvordan jeg skal gribe denne her opgave an - uden hjælpemidler. Jeg kan vel se at både P og M skærer i (0,4), men det andet skæringspunkt ved jeg ikke hvordan jeg skal finde - da jeg ikke har nogle punkter at arbejde ud fra.

Håber i kan hjælpe

Mvh




Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

Sæt funktionerne lig hinanden og løs det som en andengradsligning.

Svar #2
23. september 2007 af JoachimD (Slettet)

Takker josemaria! Vil prøve at bikse med det.

Synes det er skidefedt, at man kan få hjælp herinde, når man har problemer med lektierne. Fedt initiativ - får næsten lyst til at donere nogle penge til sitet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

-x^2+2x+4=-x+4

-x^2+2x+4+x-4=0

-x^2+3x+4=0

Så kan du herfra finde diskriminanten; hvis det altså er uden hjælpemidler.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

Hehe, hvis du er rig, så gør du bare det :P
Du hedder da også Joachim. (von and?) ;)

Svar #5
23. september 2007 af JoachimD (Slettet)

Tak for hjælpen - herligt!

Svar #6
23. september 2007 af JoachimD (Slettet)

Hehe, det jo lige dét - ej er sku bare glad for jeg ikke skal sidde hele søndagen at koge nu.

Svar #7
23. september 2007 af JoachimD (Slettet)

Der er bare én ting jeg ikke forstår:

Hvordan får du -x^2+2x+4=-x+4 til at give -x^2+3x+4=0 ?

Jeg får det til at give x^2+3x=0:

-x^2+2x+4=-x+4

-x^2+3x+4=4

-x^2+3x=0

Så har jeg ikke noget c længere, og hvis jeg skal udregne d nu:

d = 3^2 - 4*(-1)*(0 eller hvordan?) = 3^2 - 0 = 9

Kan det passe?

Svar #8
23. september 2007 af JoachimD (Slettet)

Fik det til at gå op... takker

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2007 af josemaria (Slettet)

Jo for fandn, det var også det jeg mente.
-x^2+3x=0

Ja, diskriminanten har du udregnet fint :)

Skriv et svar til: Parapel og linje, skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.