Matematik
Viber i danmark
25. september 2007 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Antallet af viber i Danmark er faldet. I 1940 var der 98.000 ynglende par og i 2000 var der 35.000 par.
A) Hvis udviklingen fortsætter, hvornår vil der så ikke længere være viber tilbage i Danmark?
B) Hvor mange ynglende viberpar forventes der at være i 2010?
A) Hvis udviklingen fortsætter, hvornår vil der så ikke længere være viber tilbage i Danmark?
B) Hvor mange ynglende viberpar forventes der at være i 2010?
Svar #1
25. september 2007 af Peden (Slettet)
a) opstil en ligning idet du kender to punkter: (vi sætter 0 til 1940)
(0,98.000) og (60,35.000)
b) Løs ligningen
Alternativt kan den løses ved kun at tegne grafen under antagelse af at udviklingen er liniær.
(0,98.000) og (60,35.000)
b) Løs ligningen
Alternativt kan den løses ved kun at tegne grafen under antagelse af at udviklingen er liniær.
Svar #3
25. september 2007 af ibibib (Slettet)
Den opgave kan ikke løses.
Falder antallet lineært, eksponentielt eller hvad?
Falder antallet lineært, eksponentielt eller hvad?
Svar #5
25. september 2007 af ibibib (Slettet)
Beregn først a og b, så har du forskriften y=ax+b.
a) Løs ligningen y=0.
b) Indsæt x=70. Hvis 1040 er år nul, så er 2010 år 70.
a) Løs ligningen y=0.
b) Indsæt x=70. Hvis 1040 er år nul, så er 2010 år 70.
Skriv et svar til: Viber i danmark
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
