Kemi

Uløselig reaktion!!

26. september 2007 af bobo__55 (Slettet)
Hvordan løses følgende reaktion?

FeS2 + O2 ---> Fe2O3 + SO2??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Det er en redox-ligning.

Hvad stiger i OT?: Fe og S
Hvad falder i OT?: O

Du skal koble Fe og S sammen, så du regner en samlet stigning i OT for en Fe og to S.

Herefter er det en almindelig redoxligning.

Svar #2
26. september 2007 af bobo__55 (Slettet)

Hvorfor kan jeg ikke tage beregne OT enkeltvis for hvert atom? Hvorfor samle OT for 1 Fe og 2 S?

Svar #3
26. september 2007 af bobo__55 (Slettet)

Hvorfor kan jeg ikke tage beregne OT enkeltvis for hvert atom? Hvorfor samle OT for 1 Fe og 2 S?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Fordi du altid reagerer en FeS2, der netop indeholder en Fe og to S.

Lidt hjælp: Fe er i +2.

Svar #5
26. september 2007 af bobo__55 (Slettet)

Altså

Stigning: 2Fe =1
S =5

Fald: 3O=2
O=2

Giver jo ikke mening, hehe..


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Fe: fra 2+ til +3 = 1 op
S: Fra -1 til + 4 = 5 op

I alt 11 op

O: fra 0 til -2 = 2 ned

Giver det mening nu?

Svar #7
26. september 2007 af bobo__55 (Slettet)

hvordan 11 op?

Svar #8
26. september 2007 af bobo__55 (Slettet)

never mind :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis vi nu tager 2 af dem der går 11 op og 11 af dem, der går 2 ned........

Svar #10
26. september 2007 af bobo__55 (Slettet)

2FeS2 + 11O2 ---> Fe2(O3)4 + 4SO2

Er det svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2007 af mathon

4FeS2 + 11O2 ---> 2Fe2O3 + 8SO2

Svar #12
26. september 2007 af bobo__55 (Slettet)

Finder du koefficienten 4 foran FeS2 ved at du, efter at have "krydset" fald og stigning, ganger O's OT som var 2 med 2 fordi vi har 2S?

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. september 2007 af mathon

det der komplicerer tingene noget er, at oxygen jo også skifter OT fra o til -2, så der er 3 stoffer involveret o OT-skift. Men der er jo ingen ladnig eller hydrogen at afstemme.

skriv:

FeS2 + O --> Fe2O3 + SO2
der skal i hvert fald være 2 Fe


2FeS2 + O --> Fe2O3 + SO2 men det kræver 4 S

2FeS2 + O --> Fe2O3 + 4SO2 nu er der 11 O på højre side

2FeS2 + 11O --> Fe2O3 + 4SO2 men nu er 11 ubekvem til afstemning af O2, hvorfor du ganger igennem med 2

4FeS2 + 22O --> 2Fe2O3 + 8SO2 .....22O skrives som 11O2

4FeS2 + 11O2 --> 2Fe2O3 + 8SO2







Skriv et svar til: Uløselig reaktion!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.