Matematik
sammenhængen mellem areal og radius?? side længden af rektangel..?
27. september 2007 af
ayyildiz-dk (Slettet)
er der lige en/nogen der vil hjælpe hurtigt?? skal aflevere det imorgen...
1 opgave er sådan her;
En cirkel har en areal A og diameter d. opstil en ligning, der angiver sammenhængen mellem arealet og diameteren. Et kvadret med samme areal som cirklen har sidelængden 5. Bestem radius r i cirklen.
2. opgave;
Et rektangel har sidelængder, hvis differens er 2.
Hvis den længste er side er x, hvor lang er så den korteste side udtrykt ved x?
Bestem arealet for x=3.
???? er der nogen der har nogen bud, svar, forslag????
1 opgave er sådan her;
En cirkel har en areal A og diameter d. opstil en ligning, der angiver sammenhængen mellem arealet og diameteren. Et kvadret med samme areal som cirklen har sidelængden 5. Bestem radius r i cirklen.
2. opgave;
Et rektangel har sidelængder, hvis differens er 2.
Hvis den længste er side er x, hvor lang er så den korteste side udtrykt ved x?
Bestem arealet for x=3.
???? er der nogen der har nogen bud, svar, forslag????
Svar #1
28. september 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)
er der ikke nogen,, i ka bare hjælpe mig med at komme igang med det.. kom nu.. hjælpp...
Svar #2
28. september 2007 af Esbenps
Kan se, du skal aflevere det i dag, men nu svarer jeg alligevel...
OPGAVE 1:
Du må næsten kende den ligning, som angiver sammenhængen:
^2$)
Du ved jo, at radius er halvt så stor, som diameter, så derfor har du, at r = d/2.
Et kvadrats areal er sidelængde gange sidelængde: A = s*s = s^2, hvor s er sidelængden.
Du ved, at de to arealer er lig hinanden:


Isoler r i ligningen; så har du radius, som du skulle bestemme!
OPGAVE 2:
Der står, at sidernes differens (forskel) er 2. Kalder vi den længste side for x og den korteste side for s, har vi:
x-s = 2 (forskellen er jo 2)
hvilket giver:
s = x-2
Nu skal du bare løse ligningen, når den længste side er 3 lang. Det vil sige, når x = 3.
OPGAVE 1:
Du må næsten kende den ligning, som angiver sammenhængen:
Du ved jo, at radius er halvt så stor, som diameter, så derfor har du, at r = d/2.
Et kvadrats areal er sidelængde gange sidelængde: A = s*s = s^2, hvor s er sidelængden.
Du ved, at de to arealer er lig hinanden:
Isoler r i ligningen; så har du radius, som du skulle bestemme!
OPGAVE 2:
Der står, at sidernes differens (forskel) er 2. Kalder vi den længste side for x og den korteste side for s, har vi:
x-s = 2 (forskellen er jo 2)
hvilket giver:
s = x-2
Nu skal du bare løse ligningen, når den længste side er 3 lang. Det vil sige, når x = 3.
Skriv et svar til: sammenhængen mellem areal og radius?? side længden af rektangel..?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
