Matematik
@ i udtryk
29. september 2007 af
cxe22xhe (Slettet)
Hej alle..
Jeg har en opgave for, som jeg godt kan lave men jeg er i tvivl om det resultat min lommeregner giver mig. Håber i kan hjælpe.
Opgaven lyder:
bestem et andengradspolynomium, som er løsning til differentialligningen y'(x)=y+2x^2-7.
Jeg løser den med deSolve på TI-89 og får at
y=@1*e^x - 2x^2 - 4x + 3.
Jeg ved godt at @ betyder et tal, en konstant altså. Men i facitlisten står der at det skal give
y = -2x^2 - 4x + 3.
Mit problem er så hvorfor forsvinder @1*e^x?
Jeg har en opgave for, som jeg godt kan lave men jeg er i tvivl om det resultat min lommeregner giver mig. Håber i kan hjælpe.
Opgaven lyder:
bestem et andengradspolynomium, som er løsning til differentialligningen y'(x)=y+2x^2-7.
Jeg løser den med deSolve på TI-89 og får at
y=@1*e^x - 2x^2 - 4x + 3.
Jeg ved godt at @ betyder et tal, en konstant altså. Men i facitlisten står der at det skal give
y = -2x^2 - 4x + 3.
Mit problem er så hvorfor forsvinder @1*e^x?
Svar #1
29. september 2007 af lany (Slettet)
Du har formentlig fået givet et punkt, som din løsning skal gå igennem, og du søger derfor en partikulær løsning.
Svar #2
29. september 2007 af lottefar (Slettet)
Der søges en partikulær løsning mens du har fundet den generelle løsning.
Skriv et svar til: @ i udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
