Kemi
pH beregning
29. september 2007 af
batikha (Slettet)
Hej
Jeg har en pH-opgave som skulle være simpel at løse, men jeg kan ikke se hvad jeg gør forkert.
Jeg skal beregne pH i flg opls.
0,05 M CO_2
Da det er en syre tager jeg -log til konc.
pH=-log(0,05)=1,3. Men det stemmer ikke overens med min facit.
Hvordan gør jeg?
Tak på forhånd
Jeg har en pH-opgave som skulle være simpel at løse, men jeg kan ikke se hvad jeg gør forkert.
Jeg skal beregne pH i flg opls.
0,05 M CO_2
Da det er en syre tager jeg -log til konc.
pH=-log(0,05)=1,3. Men det stemmer ikke overens med min facit.
Hvordan gør jeg?
Tak på forhånd
Svar #1
29. september 2007 af batikha (Slettet)
Har fundet løsningen. Til dem der evt. kommer ude for sådan en opgave så er løsningen:
pK_a for CO_2 = 6,37
pC_a < pK_a altså --> svag syre (pC_a =-log[c]
Da det er en svag syre, findes pH vha. flg. formel:
pH = (pK_a + pC_a)/2 = 6,37 - log(0,05)/2 = 3,83
:)
pK_a for CO_2 = 6,37
pC_a < pK_a altså --> svag syre (pC_a =-log[c]
Da det er en svag syre, findes pH vha. flg. formel:
pH = (pK_a + pC_a)/2 = 6,37 - log(0,05)/2 = 3,83
:)
Skriv et svar til: pH beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
