Matematik

Første- og anden differentiering

30. september 2007 af Ulla&Jytte (Slettet)
Hej!

Jeg skal differentiere:

f(x) = A1 + A2x^1-p / (1-p)

Denne skal differentieres 2 gange, og A1, A2 og p er positive konstanter.

Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2007 af Esbenps

Jeg antager, funktionen er givet, som du skriver den:



Er den givet på en anden måde, så må du skrive det op ordentligt!

Eftersom p er konstant, så er hele brøken p/(1-p) også konstant. A1 er konstant, så du får derfor:

f'(x) = A2

f''(x) = 0

Svar #2
30. september 2007 af Ulla&Jytte (Slettet)

Okay, min fejl...

f(x) = (A1 + A2 * (x^1-p)) / (1-p)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2007 af Esbenps

OK, din funktion er altså



Dette kan igen omskrives til



De to første led er konstante og ryger derfor ud ved differentiation. Det sidste led er bare en konstant ganget med x, så ved første differentiation ryger x'et ud og anden gang ryger det hele ud:




Svar #4
30. september 2007 af Ulla&Jytte (Slettet)

Nej, x er jo opløftet (^) i (1-p)

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2007 af sigmund (Slettet)

Så vi har altså



der differentieret 1. gang giver



Differentieret 2. gang giver det



Så du benytter reglerne for hhv. differentiation af en sum og en potens, samt at den afledte af en konstant er 0.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2007 af Esbenps

#4
x^1-p betyder (x^1)-p = x-p

x^(1-p) betyder det som du siger...

Hvis ikke man skriver tingene, som de er, er det meget svært at hjælpe. Husk parenteser for fremtiden...

Skriv et svar til: Første- og anden differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.