Matematik
Nulpunkter for funktion
03. oktober 2007 af
bolettez (Slettet)
Bestem nulpunkter for funktionen f(x)=x^3-12x
Svar #1
03. oktober 2007 af mathon
f(x) = x^3-12x = x(x^2-12)
x(x^2-12)=0
x = 0 v x^2-12=0
x^2-12=0
x^2 = 12
x = +-sqr(12)
konklusion:
x = 0 v x = sqr(12) v x = -sqr(12)
x(x^2-12)=0
x = 0 v x^2-12=0
x^2-12=0
x^2 = 12
x = +-sqr(12)
konklusion:
x = 0 v x = sqr(12) v x = -sqr(12)
Svar #2
03. oktober 2007 af bolettez (Slettet)
Tak for svaret!
Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår det.
Du sætter først x uden for parentes og sætter den lig 0. Skal den så løses som en alm. ligning?
Hvor x så = -2*sqr(3) v x=0 v x=2*sqr(3)
Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår det.
Du sætter først x uden for parentes og sætter den lig 0. Skal den så løses som en alm. ligning?
Hvor x så = -2*sqr(3) v x=0 v x=2*sqr(3)
Svar #3
03. oktober 2007 af kaspx (Slettet)
Ved at faktorisere ligning får du et produkt. Et produkt, a*b, kan kun være 0 hvis enten a eller b er nul. Derved fremkommer de to betingelser som mathon har opstillet.
Skriv et svar til: Nulpunkter for funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
