Fysik
To opgaver - Mekanik, Tyngdeacceleration, Resulterende kraft
08. oktober 2007 af
luktho88 (Slettet)
Jeg er blevet stillet to opgaver, men jeg er meget i tvivl om hvordan jeg regner dem ud.
Nogle der vil hjælpe? Opgaverne er som følger:
1)
En golfspiller kaster sin golfkugle op i luften med en hastighed på 2,8 m/s.
Hvor højt op i luften kommer kuglen?
Hvor lang tid går der, inden spilleren griber kuglen igen?
2)
En bil med massen 1150 kg kører på en tør vej med hastigheden 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3m/s^2.
Beregn den resulterende kraft på bilen?
Hvor lang tid går der inden bilen standser?
Hvor langt kører bilen under nedbremsningen?
mvh Lukas
Nogle der vil hjælpe? Opgaverne er som følger:
1)
En golfspiller kaster sin golfkugle op i luften med en hastighed på 2,8 m/s.
Hvor højt op i luften kommer kuglen?
Hvor lang tid går der, inden spilleren griber kuglen igen?
2)
En bil med massen 1150 kg kører på en tør vej med hastigheden 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3m/s^2.
Beregn den resulterende kraft på bilen?
Hvor lang tid går der inden bilen standser?
Hvor langt kører bilen under nedbremsningen?
mvh Lukas
Svar #1
08. oktober 2007 af peter lind
1) Der menes formodentligt lodret op. I så fald skal du bruge at energien er bevaret. Ved start er energien ½mv^2 Ved top er den kinetiske energi 0, så der er kun potentiel energi = mgh.
Til det andet spørgsmål skal du bruge bevægelsesligningerne for en konstant acceleretion. Den siger h = v0t - ½gt^2, hvor v0 er starthastigheden.
2) Først spørgsmål Brug Newtons anden lov F = m*a
Det andet spørgsmål skal du også bruge bevægelsesligningerne. Her er accelerationen -3m/s^2
Til det andet spørgsmål skal du bruge bevægelsesligningerne for en konstant acceleretion. Den siger h = v0t - ½gt^2, hvor v0 er starthastigheden.
2) Først spørgsmål Brug Newtons anden lov F = m*a
Det andet spørgsmål skal du også bruge bevægelsesligningerne. Her er accelerationen -3m/s^2
Svar #2
08. oktober 2007 af mathon
2(-g)*h = v^2-vo^2, hvoraf
h = (v^2-vo^2)/(-2g) = (vo^2-v^2)/(2g)
h = ((2,8*m/s)^2-0)/(2*9,82*m*s^(-2))
h = 2,8^2/(2*9,82)*m^2/s^2/m*s^2) = 0,399185 m
tid for turen op:
v = -g*t + vo, hvoraf
-g*t = v - vo
t = (v - vo)/(-g) = (vo - v)/g = (2,8*m/s - 0)/(9,8*m/s^2) = 0,285714 s
turen ned:
h = 0,5*g*t^2, hvoraf
t^2 = (2*h/g)
t^2 = (2*0,399185 m/(9,82*m/s^2)) = (2*0,399185/9,82)*(m*s^2/m)
t = sqr(0,0813*s^2)= 0,285132 s
samlet tid = (0,285714+0,285132)s = 0,570847 s
h = (v^2-vo^2)/(-2g) = (vo^2-v^2)/(2g)
h = ((2,8*m/s)^2-0)/(2*9,82*m*s^(-2))
h = 2,8^2/(2*9,82)*m^2/s^2/m*s^2) = 0,399185 m
tid for turen op:
v = -g*t + vo, hvoraf
-g*t = v - vo
t = (v - vo)/(-g) = (vo - v)/g = (2,8*m/s - 0)/(9,8*m/s^2) = 0,285714 s
turen ned:
h = 0,5*g*t^2, hvoraf
t^2 = (2*h/g)
t^2 = (2*0,399185 m/(9,82*m/s^2)) = (2*0,399185/9,82)*(m*s^2/m)
t = sqr(0,0813*s^2)= 0,285132 s
samlet tid = (0,285714+0,285132)s = 0,570847 s
Skriv et svar til: To opgaver - Mekanik, Tyngdeacceleration, Resulterende kraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
