Fysik

energi og elektrisitet

08. oktober 2007 af do-zap (Slettet)
når en el bils batteri er fuldt opladet, kan den køre med 40km/h i 2 timer før batteriets energiindhold er omsat.

1) hvor meget energi kan bilens batteri afgive?

2) hvor langt kan bilen køre med 50km/h på en fuld opladning?


jeg ved at bilens moter bruger 700W når den køre 40km/h
spændingen er 36V og jeg har regnet ud at den har 19,4 ampere

jeg ved bare ikke hvordan jeg regner disse to ud

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

Watt = J/s. Se om du kan komme videre med det :)

Svar #2
08. oktober 2007 af do-zap (Slettet)

mange tak! har fået dem lave nu

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2007 af mathon

E=P*t = 700W*2h = 1400 Wh = 1,4 kWh

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2007 af mathon

...de fleste gymnasiaster staver elektricitet med c

Skriv et svar til: energi og elektrisitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.