Matematik
Cirkel og tangent
17. oktober 2007 af
MortenJA (Slettet)
Hej,
Er blevet stillet følgende opgave:
"Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C(0,-2) og som tangerer linien med ligningen y = x + 1"
Hvordan gør jeg lige det? Har prøvet at finde frem til røringspunktet, men sidder fast.
:)
Er blevet stillet følgende opgave:
"Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C(0,-2) og som tangerer linien med ligningen y = x + 1"
Hvordan gør jeg lige det? Har prøvet at finde frem til røringspunktet, men sidder fast.
:)
Svar #1
17. oktober 2007 af mathon
C's afstand til linjen y = x + 1 er lig med radius r
dist(l,C(0,-2)) = r
|0-(-2)+1|/sqr(1^2+1) = r
og
cirklen
(x-0)^2 + (y-(-2))^2 = r^2
dist(l,C(0,-2)) = r
|0-(-2)+1|/sqr(1^2+1) = r
og
cirklen
(x-0)^2 + (y-(-2))^2 = r^2
Svar #2
17. oktober 2007 af MortenJA (Slettet)
Ah ja, selvfølgelig. Jeg havde rodet mig ud i noget vektorregning for at finde afstanden. Jeg takker :)
Skriv et svar til: Cirkel og tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
