Matematik

Har brug for jeres hjælp til en mat-opg.??

18. oktober 2007 af Filikci
Hej alle jer.

Håber I kan hjælpe mig med denne opgave. Det vil være super godt hvis I kan:

I en trekant OAB er der tegnet to højder - deres skæringspunkter er betegnet med P.

Man kan kalde vektor OB for grundlinien. Vektor OA er den venstre katete og vektor AB den højre katete. Der er så tegnet en højde fra punkt B til vektor OA og en højde fra punkt A til vektor OB.

Vi benytter følgende betegnelser:
vektor OA = vektor a
vektor OB = vektor b
vektor OP = vektor p

Vi skal udtrykke vektor PA og vektor PB ved vek a, vek b og vek p.

Kan bare ikke finde ud af det :S

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2007 af Simoneemilie (Slettet)

Har du ikke fået opgivet nogen koordinater?

Svar #2
18. oktober 2007 af Filikci

nej det har jeg ikke :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2007 af Simoneemilie (Slettet)

så er jeg lidt tabt.. hvis du ingen tal har at arbejde med. sorry

Svar #4
18. oktober 2007 af Filikci

øv :( andre der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2007 af JesperJuul (Slettet)

Vektor PA = p - a

Vektor PB = p - b


Jeg er rimelig sikker... PA og PB er jo diagonaler i parralellogrammerne... Prøv selv at tegn...

Svar #6
18. oktober 2007 af Filikci

ja det passer ;) men skal ikke udtrykke vektor PA og PB ved alle tre vektorer - altså vek a, vek b og vek p?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2007 af peter lind

Tegn en figur. Af den vil du se at for eks. OA + AP = OP. Den anden er helt analog.

Svar #8
18. oktober 2007 af Filikci

Ja figuren er tegnet i bogen ;) du siger den anden er helt analog. Hvad er den anden?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2007 af peter lind

Du kan finde BP = -PB på samme måde.

Skriv et svar til: Har brug for jeres hjælp til en mat-opg.??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.