Matematik
Maximum areal.
19. oktober 2007 af
Nicolai_01 (Slettet)
Har en opgave der lyder på:
der skal bygges en rektangulær fold af 600m hegn og den skal være delt i to af hegn, paralelt med det ene par sider.
Beregn det størst mulige areal af folden.
Jeg har prøvet at opstille en formel for areal, men kan ikke få den til at hænge sammen med formlen for den omkreds.
x*y=A , 2x+2y=O og mængden af hegn der bruges 3x+2y=600m
Er der en venlig sjæl der lige kan give mig et skub i den rigtige retning?
der skal bygges en rektangulær fold af 600m hegn og den skal være delt i to af hegn, paralelt med det ene par sider.
Beregn det størst mulige areal af folden.
Jeg har prøvet at opstille en formel for areal, men kan ikke få den til at hænge sammen med formlen for den omkreds.
x*y=A , 2x+2y=O og mængden af hegn der bruges 3x+2y=600m
Er der en venlig sjæl der lige kan give mig et skub i den rigtige retning?
Svar #1
19. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
Du er på rette vej
A(x,y) = x·y
3x + 2y = 600
Et hint:
3x + 2y = 600 <=> y = (600-3x)/2
A(x) = x·y = ...
A(x,y) = x·y
3x + 2y = 600
Et hint:
3x + 2y = 600 <=> y = (600-3x)/2
A(x) = x·y = ...
Svar #2
19. oktober 2007 af Nicolai_01 (Slettet)
ja, ok tak..
så skal jeg bestemme fmax for den funktion eller hvad?
så skal jeg bestemme fmax for den funktion eller hvad?
Skriv et svar til: Maximum areal.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
