Matematik

førstegradsligning med én ubekendt

21. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvad betyder "førstegradsligning med én ubekendt" overordnet? Jeg har forstået at ligningen kun har én ubekendt, fx: ax + b = 0 el. a + x = 2

Men når man fx har følgende ligning:
4x - 9 = 2x + 5

Så har hvorfor har den ovenstående ligning to ubekndte, altså: 4x og 2x
Eller siger man, at en ligning har én ukendt ved venstre side af lighedstegnet og én på højere side af lighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2007 af Molle (Slettet)

Det er jo kun x der en den ubekendte - det har intet med dens koefficienter at gøre.
Du har to ubekendte, hvis du har
y = 10x+5
og du hverken kender x eller y.

Din ligning kan jo også omskrives:
4x - 9 = 2x + 5
2x - 14 = 0

Svar #2
21. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

hvordan og hvorfor kan du sige, at denne ligning: y = 10x+5
Kan omskrives som: 4x - 9 = 2x + 5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2007 af Molle (Slettet)

Det gør jeg da heller ikke...
Den første ligning var et EKSEMPEL på en ligning med to ubekendte.
Den anden var DIN ligning, som jeg omskrev. DIN ligning er jo heller ikke en ligning med to ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2007 af Wulfe (Slettet)

Førstegradsligning betyder bare at der er 0 eller 1 svar mulighed.
Andengradsligning betyder at der er 0 , 1 eller 2 svar muligheder
Tredjegrads betyder at der er 0, 1 , 2 eller 3 svar muligheder
osv.

Svar #5
21. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)

nåår okay, tak

Skriv et svar til: førstegradsligning med én ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.