Matematik
Bestemme afstande i en firkant!?
23. oktober 2007 af
Filikci
Hej alle jer :)
Jeg skal løse en opgave UDEN brug af koordinater.
Der er givet to punkter A og B. Afstanden mellem A og B er 5.
Punkterne C og D er fastlagt ved, at vek BC= 1/2*vek AB+tværvek AB og vek CD= 1/2*tværvek AB-vek AB.
Vi skal nu bestemme den eksakte værdi ad længden af hver af de resterende sider i firkant ABCD.
Facit:
|AD|= 5/2*kvadratrod(10)
|BC|=5/2*kvadratrod(5)
|DC|=5/2*kvadratrod(5)
Håber I kan hjælpe mig :):)
På forhånd tak!
Jeg skal løse en opgave UDEN brug af koordinater.
Der er givet to punkter A og B. Afstanden mellem A og B er 5.
Punkterne C og D er fastlagt ved, at vek BC= 1/2*vek AB+tværvek AB og vek CD= 1/2*tværvek AB-vek AB.
Vi skal nu bestemme den eksakte værdi ad længden af hver af de resterende sider i firkant ABCD.
Facit:
|AD|= 5/2*kvadratrod(10)
|BC|=5/2*kvadratrod(5)
|DC|=5/2*kvadratrod(5)
Håber I kan hjælpe mig :):)
På forhånd tak!
Svar #1
23. oktober 2007 af Isomorphician
Længden af |BC| må være sqrt(((5/2)^2)+5^2). Du skal udregne længden af (AB/2)+AB.
Det er det samme for |CD|, det er |BC|s tværvektor.
Af |BC| og |CD| ses at |AD| er 3/2*AB + AB/2
sqrt(((5*(3/2))^2)+(5/2)^2).
Det er det samme for |CD|, det er |BC|s tværvektor.
Af |BC| og |CD| ses at |AD| er 3/2*AB + AB/2
sqrt(((5*(3/2))^2)+(5/2)^2).
Skriv et svar til: Bestemme afstande i en firkant!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
