Matematik
Differentialregning (rigtig udregning?)
23. oktober 2007 af
JoachimD (Slettet)
Hejsa
Er lidt i tvivl om hvorvidt min udregning er rigtig.
Opgaven lyder:
Bestem f ' (ln3), når f(x) = e^x
Min løsning:
f ' (ln3) = 1 / 3
----> Kan ikke forstå hvad jeg skal bruge det sidste information til "f(x) = e^x"...?
Er lidt i tvivl om hvorvidt min udregning er rigtig.
Opgaven lyder:
Bestem f ' (ln3), når f(x) = e^x
Min løsning:
f ' (ln3) = 1 / 3
----> Kan ikke forstå hvad jeg skal bruge det sidste information til "f(x) = e^x"...?
Svar #1
23. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
uden din funktion kan du ikke vide, hvordan den aflede bliver. heraf:
f(x)=e^x => f'(x)=e^x
hvoraf f'(ln3)= e^(ln3)= 3
f(x)=e^x => f'(x)=e^x
hvoraf f'(ln3)= e^(ln3)= 3
Svar #2
23. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
Du skal bestemme f´(x), dvs. (e^x)´.
Når du har denne kan du indsætte ln(3) i stedet for x og i efterfølgende udregning, kan du bruge, at f(x) = e^x og f^(-1)(x) = ln(x) er hinandens omvendte funktioner, hvorom der gælder:
f(f^(-1)(x)) = f^(-1)(f(x)) = x
Når du har denne kan du indsætte ln(3) i stedet for x og i efterfølgende udregning, kan du bruge, at f(x) = e^x og f^(-1)(x) = ln(x) er hinandens omvendte funktioner, hvorom der gælder:
f(f^(-1)(x)) = f^(-1)(f(x)) = x
Skriv et svar til: Differentialregning (rigtig udregning?)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
