Matematik
Sinusrelationen - kontrol (-180?)
24. oktober 2007 af
JoachimD (Slettet)
Hejsa
Jeg skal lave en opgave (3003 i eksamens opgaver).
I opgaven skal jeg benytte mig at sinusrelationerne.
Udregningen kommer til at se såldes ud:
sin(32,8) * 5,72 = sin(c)
------------
3,51
sin-1(...) = 61, 98
Jeg udregner altså, at den vinkel jeg skal bruge = 61,98 grader...
MEN nu skal jeg så påvise, at vinklen også kan være noget andet. Jeg kan ikke huske det helt, men det er vidst noget med 61,92 - 180 grader... det kan også være et resultat, men det er altså denne del, jeg skal bruge hjælp til, da det også kræver noget forklaring (enhedscirklen osv.)
Håber der er nogen der kan hjælpe...
Jeg skal lave en opgave (3003 i eksamens opgaver).
I opgaven skal jeg benytte mig at sinusrelationerne.
Udregningen kommer til at se såldes ud:
sin(32,8) * 5,72 = sin(c)
------------
3,51
sin-1(...) = 61, 98
Jeg udregner altså, at den vinkel jeg skal bruge = 61,98 grader...
MEN nu skal jeg så påvise, at vinklen også kan være noget andet. Jeg kan ikke huske det helt, men det er vidst noget med 61,92 - 180 grader... det kan også være et resultat, men det er altså denne del, jeg skal bruge hjælp til, da det også kræver noget forklaring (enhedscirklen osv.)
Håber der er nogen der kan hjælpe...
Svar #1
24. oktober 2007 af mathon
ah
180°-61,92°
da
sin(C) = sin(180°-C) = sin(32,8)*5,72/3,51
hvoraf
C = sin^-1(sin(32,8)*5,72/3,51)
eller
180°-C = sin^-1(sin(32,8)*5,72/3,51)
180°-61,92°
da
sin(C) = sin(180°-C) = sin(32,8)*5,72/3,51
hvoraf
C = sin^-1(sin(32,8)*5,72/3,51)
eller
180°-C = sin^-1(sin(32,8)*5,72/3,51)
Svar #2
24. oktober 2007 af JoachimD (Slettet)
forstår ikke så meget af det, men skriver det bare :D tak for hjælpen...
Skriv et svar til: Sinusrelationen - kontrol (-180?)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
