Matematik

indviklet.. matematik

25. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)
3(x-1)+4 = 2(3x-1)-x :

3(x-1)+4 = 2(3x-1)-x
3x-3+4 = 6x-2-x
3x+1 = 5x - 2

kan ikke videre.. ved facit står der at det skal give 3/2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Og det har du ret i. Isoler x på den ene side.

2+1=5x-3x

3=2x

3/2=x

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)

3x = 5x -3 Minusser 1 på hver side.

-2x = -3 Minusser 5x på hver side.

x = -3/-2 = 3/2 Dividerer med -2 på hver side.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2007 af Isomorphician

isolér x...

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2007 af Contradel (Slettet)

Er det bare en ligning hvor du skal finde L?

Når du har ganget ind får du dette:
3x+1 = 5x-2

Så plusser vi med 2 på begge sider

3x+3 = 5x

så minusser vi med 3x

3 = 2x

Så dividerer vi med 2

x = 1,5

3/2 er det samme som 1,2

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2007 af Contradel (Slettet)

4#
hov mener 3/2 er det samme som 1,5 :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2007 af pa8n (Slettet)

det er ikke "indviklet" matematiK!

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2007 af Esbenps

Der findes altså ingen ord som "minusser" eller "plusser". Det hedder 'trækker fra' eller 'lægger til'; evt. 'subtraherer' eller 'adderer', hvis man er til det istedet...

Skriv et svar til: indviklet.. matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.