Kemi

Titrering. Udregn koncentration

28. oktober 2007 af shafh (Slettet)
Efter at have titreret en fosforsyreopløsning med 5,5 mL 0,100 M NaOH er vi nået til det første ækvivalenspunkt.

Udregnes koncentrationen af fosforsyreopløsningen nu ikke således:

http://peecee.dk/?id=75221

NaOH og H3PO4 reagerer i forholdet 1 til 1 skulle jeg mene.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2007 af mathon

Jo

Svar #2
28. oktober 2007 af shafh (Slettet)

Okay tak... He he. Skulle bare være sikker. Syntes bare resultatet var lidt lavt, men det kan selvfølgelig vel godt passe ;)

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2007 af mathon

du har jo overholdt oplysningen fra

NaOH + H3PO4 --> NaH2PO4 + H2O

nemlig

1 mol H3PO4 ækvivalerer 1 mol NaOH, dvs. i mængdeforholdet 1:1

og
V1*c1 = V2*c2

c2 = (V1*c1)/V2 = n1/V2

så hvad skulle være forkert?

Svar #4
28. oktober 2007 af shafh (Slettet)

Ved det ikke. Sad bare virkelig og tvivlede over mine udregninger - især fordi jeg bare troede at jeg ville have fået en højere koncentration.

Hvad med syrekonstanten, er den så også bare:
0,100M/0,022M=4,55
???

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2007 af mathon

pKs(H3PO4) = 2.12

pKs = -log(Ks) = 2.12, hvoraf

log(Ks) = -2.12

10^(log(Ks)) = 10^(-2.12)

Ks = 7,586*10^(-3)

Svar #6
28. oktober 2007 af shafh (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Det er ikke den metode jeg kender som du bruger Er definationen ikke sådan her:

([B]*[H3O+])/[S]=Ks

?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2007 af mathon

...den kan du kun bruge, når der tale om en fortyndet svag syre i vand og der dermed foreligger en ligevægt

HX(aq) + H2O(l) <--> X^(-)(aq) + H3O^(+)(aq)

fosforsyre er middelstærk og i øvrigt er [S]=0 efter titreringen!!!

Svar #8
28. oktober 2007 af shafh (Slettet)

Hmm okay. Hm det må jeg lige tale om med min lære. Vi har kun benyttet den anden metode, men kan godt se at det du sige mere passer med det der står i databogen!

Skriv et svar til: Titrering. Udregn koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.