Matematik
Beregn den ekstake værdi af integralet!
29. oktober 2007 af
Ralphi (Slettet)
?vx * lnx dx (grænserne er fra 1 til e)
Jeg har sat vx = f og lnx = g
?x^½*lnx dx =
[2/3X^(3/2) * lnx] - 2/3?X^2/3 * 1/x dx =
[2/3X^(3/2)*lnx] - 2/3?X^½ dx =
[2/3X^(3/2) *lnx] - 2/3[2/3X^(3/2)] =
(2/3*e^3/2 * ln(e) - 2/3*1^3/2*ln(1)) - 2/3(2/3*e^3/2 - 2/3*1^3/2) =
2/3*e^(3/2)-4/9*e^(3/2) - 2/3
Herfra kan jeg ikke komme videre.... og jeg ved at resultatet skal blive: 2/9(eve+2)
Nogen der kan hjælep???
Jeg har sat vx = f og lnx = g
?x^½*lnx dx =
[2/3X^(3/2) * lnx] - 2/3?X^2/3 * 1/x dx =
[2/3X^(3/2)*lnx] - 2/3?X^½ dx =
[2/3X^(3/2) *lnx] - 2/3[2/3X^(3/2)] =
(2/3*e^3/2 * ln(e) - 2/3*1^3/2*ln(1)) - 2/3(2/3*e^3/2 - 2/3*1^3/2) =
2/3*e^(3/2)-4/9*e^(3/2) - 2/3
Herfra kan jeg ikke komme videre.... og jeg ved at resultatet skal blive: 2/9(eve+2)
Nogen der kan hjælep???
Svar #1
29. oktober 2007 af Ralphi (Slettet)
spørgsmålstegnene foran x skal erstattes af et kvadratrodstegn og v skal erstattes af kvadratrod... har nok været lidt for hurtig!
Skriv et svar til: Beregn den ekstake værdi af integralet!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
