Fysik
Fjerder, energi bevarelse og hvilelængde opgave
31. oktober 2007 af
blomme_pige (Slettet)
Hej med jer :D
Jeg har nemlig lige fået en profil herinde... synes, der mange gode ting ;)...
jeg ønsker også at høre om der var nogen der kunne hjælpe mig lidt med en opgave i fysik... :D
Opgave 2: Elastik og kugle
(a) Vi ser på en elastik, der kan beskrives som en fjeder med fjederkonstanten k0 og hvilelængden L0. Vis at fjederkonstanten k for en elastik af den samme type men med hvilelængden L kan skrives k = k0L0=L,dvs. at fjederkonstanten er omvendt proportional med hvilelængden.
En lille kugle med massen m fastgøres i den ene ende af en elastik af den pågældende type. Den anden ende af elastikken gøres fast i højden H over et vandret gulv. Efterfølgende slippes kuglen fra hvile i højden H. Vi antager,at elastikken er masseløs og vi ser bort fra luftmodstand.
(b) Find et udtryk for den hvilelængde L som elastikken skal have for at
kuglen lige akkurat rører gulvet under sit fald.
(c) Vi betragter nu en elastik for hvilken et stykke af elastikken med
hvilelængden 0.40 m strækkes 0.10 m ved en trækkraft på 1.0 N. Beregn L fra spørgsmål (b) når m = 0:070 kg og H = 2:0m.
SVAR!!!!
i spm a) jeg har betragt at F=k*x, hvor F=force constant. man kan sige at x=L og derfor
F=k*L
F=ko*Lo
k*L=k*Lo
k=ko*Lo/L kan det passe?
i spm b) aner det ikke :(
Er der nogen, der gider hjælpe mig lidt??
jeg takker!!!!!!! :D
Jeg har nemlig lige fået en profil herinde... synes, der mange gode ting ;)...
jeg ønsker også at høre om der var nogen der kunne hjælpe mig lidt med en opgave i fysik... :D
Opgave 2: Elastik og kugle
(a) Vi ser på en elastik, der kan beskrives som en fjeder med fjederkonstanten k0 og hvilelængden L0. Vis at fjederkonstanten k for en elastik af den samme type men med hvilelængden L kan skrives k = k0L0=L,dvs. at fjederkonstanten er omvendt proportional med hvilelængden.
En lille kugle med massen m fastgøres i den ene ende af en elastik af den pågældende type. Den anden ende af elastikken gøres fast i højden H over et vandret gulv. Efterfølgende slippes kuglen fra hvile i højden H. Vi antager,at elastikken er masseløs og vi ser bort fra luftmodstand.
(b) Find et udtryk for den hvilelængde L som elastikken skal have for at
kuglen lige akkurat rører gulvet under sit fald.
(c) Vi betragter nu en elastik for hvilken et stykke af elastikken med
hvilelængden 0.40 m strækkes 0.10 m ved en trækkraft på 1.0 N. Beregn L fra spørgsmål (b) når m = 0:070 kg og H = 2:0m.
SVAR!!!!
i spm a) jeg har betragt at F=k*x, hvor F=force constant. man kan sige at x=L og derfor
F=k*L
F=ko*Lo
k*L=k*Lo
k=ko*Lo/L kan det passe?
i spm b) aner det ikke :(
Er der nogen, der gider hjælpe mig lidt??
jeg takker!!!!!!! :D
Skriv et svar til: Fjerder, energi bevarelse og hvilelængde opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
