Matematik

Reducer ligning med fakoriteter i

31. oktober 2007 af shafh (Slettet)
Hej.
Jeg skal til at reducerer denne ligning. Men er gået lidt stå i reduceringen. Er der nogen der kan give mig et lille vink i den rigtige retning eller sådan noget?

http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=75927


På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af mathon

overskriften skulle have været: "Reducer ligning med fakulteter"

se
http://peecee.dk/index.php?id=75935

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af peter lind

Du kan forkorte p! ud. Desuden gælder der (n-r)! = (n-r)(n-r-1)! =
(n-r)( (n-1) -r)!

Svar #3
31. oktober 2007 af shafh (Slettet)

Mathon. Jeg forstår ikke rigtig hvordan du kommer fra din næstsidste udregning til den sidste udregning. Hvor kommer "-p" fra, og hvordan har du kunnet tillade dig at rykke rundt på "!" i nævneren?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2007 af mathon

#3

n! = n*(n-1)!

og

(n-p)! = (n-p)*(n-p-1)!

og der er IKKE rykket rundt på "!" efter "forgodtbefindende"

Skriv et svar til: Reducer ligning med fakoriteter i

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.