Latin
Logistisk vækst
02. november 2007 af
tomlyn (Slettet)
Jeg sidder med en opgave om befolkningsvækst, men jeg kan ikke komme i gang med den... Opgaven lyder:
Antallet af individer N i en bestemt populationforventes at vokse, således N er løsningen til differentialligningen
dy/dx=1,4*10^-5y(2*10^5y)
hvor t er tiden målt i år
Bestem populationens væksthastighed til det tidspunkt hvor N=10^5
Er der nogen der kan greje den. Jeg får to ubekendte...
Antallet af individer N i en bestemt populationforventes at vokse, således N er løsningen til differentialligningen
dy/dx=1,4*10^-5y(2*10^5y)
hvor t er tiden målt i år
Bestem populationens væksthastighed til det tidspunkt hvor N=10^5
Er der nogen der kan greje den. Jeg får to ubekendte...
Svar #1
02. november 2007 af Eskil (Slettet)
Undskyld jeg spørger dumt, men er 10^-5y*10^5y =10^(-5y+5y)=10^0=1, hvilket betyder, at y helt forsvinder fra ligningen...?
Skriv et svar til: Logistisk vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
