Matematik
De lige store koefficienters metode
05. november 2007 af
marlene2601 (Slettet)
Hej.
Jeg er har 2 stykker jeg bare ikke kan finde ud af. Så mangler hjælp til dem. De skal løses ved hjælp af de lige store koefficienters metode:
Opgave 1:
x+½y=3 og 2x-3y=-2
Opgave 2:
2x-3y=3 og 3x+y=10
Jeg er har 2 stykker jeg bare ikke kan finde ud af. Så mangler hjælp til dem. De skal løses ved hjælp af de lige store koefficienters metode:
Opgave 1:
x+½y=3 og 2x-3y=-2
Opgave 2:
2x-3y=3 og 3x+y=10
Svar #1
05. november 2007 af Esbenps
Jeg kan lave den første som eksempel:
Vi vil gerne have at fx x'erne har samme koefficient:
x+½y=3 og 2x-3y=-2.
Vi ganger første ligning igennem med 2:
2x+y=6 og 2x-3y=-2.
Vi trækker nu ligning 2 fra ligning 1:
2x+y-2x+3y = 6 + 2
Nu går x'erne helt ud og vi har kun en ubekendt (y) tilbage. Nu kan du bestemme y. Når du har bestemt y, så er det let at bestemme x.
Gør selv det samme for den anden opgave...
Vi vil gerne have at fx x'erne har samme koefficient:
x+½y=3 og 2x-3y=-2.
Vi ganger første ligning igennem med 2:
2x+y=6 og 2x-3y=-2.
Vi trækker nu ligning 2 fra ligning 1:
2x+y-2x+3y = 6 + 2
Nu går x'erne helt ud og vi har kun en ubekendt (y) tilbage. Nu kan du bestemme y. Når du har bestemt y, så er det let at bestemme x.
Gør selv det samme for den anden opgave...
Svar #3
05. november 2007 af Esbenps
I den første ligning har vi et led der hedder 'x'. Vi vil gerne have det til at være '2x', så det er det samme som i den anden ligning. For at få 'x' til at være '2x', så ganger man med 2...
Svar #4
05. november 2007 af marlene2601 (Slettet)
Kan godt ske jeg spørger dumt nu. Forstår godt at x'erne går ud med hinanden, men så er det vel ikke bare 0x ? Hm.
Skriv et svar til: De lige store koefficienters metode
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
