Fysik
Kræfternes Parallelogram - mekanik
07. november 2007 af
CecilieBecker (Slettet)
Jeg sidder med en opgave vedrørende mekanik og er gået totalt i stå. Opgaven hedder "Ben i Stræk" og er den anden viste når man søger på google.
Jeg har brug for hjælp til at løse opgave b, hvor man skal bestemme størrelsen af den vandrette trækkraft på patientens ben. Jeg er ret sikker på at jeg skal have fat i kræfternes parallelogram, men jeg ved ikke hvordan jeg beregner den enkelte kraft, når der er retning på...
Please en eller anden... HJÆLP !
Jeg har brug for hjælp til at løse opgave b, hvor man skal bestemme størrelsen af den vandrette trækkraft på patientens ben. Jeg er ret sikker på at jeg skal have fat i kræfternes parallelogram, men jeg ved ikke hvordan jeg beregner den enkelte kraft, når der er retning på...
Please en eller anden... HJÆLP !
Svar #1
07. november 2007 af janko (Slettet)
jeg har lavet opgaven og tegnet den..
den er dog på papir... ikke elektroisk
den er dog på papir... ikke elektroisk
Svar #2
07. november 2007 af janko (Slettet)
jeg kan fortælle dig at jeg besvarede opgaven således, så mon ikke du kan udefra det ?
Snorkraften har samme størrelse overalt i snoren.
b) Bestem størrelsen af den vandrette trækkraft på patientens ben
Se bilag for at se, hvordan og hvilke kræfter der virker på patientens ben.
På bilag ses det, at snorkraften har samme størrelse som tyngdekraften på loddet. Patientens ben er påvirket af to snorkræfter, som skal lægges sammen, hvilket i øvrigt kommer til at danne et parallelogram, hvor man derefter kan tegne trækkraften på patiens ben.
I det man tegner trækkraften på patiens ben dannes der retvinklede trekanter, der er meget behjælpelig i denne opgave, idet vi kan bestemme størrelsen af den vandrette trækkraft på patiens ben som:
F.vandet= 2* (F.t * cos (32deg))
F.vandret = 93,3 N
/janko
Snorkraften har samme størrelse overalt i snoren.
b) Bestem størrelsen af den vandrette trækkraft på patientens ben
Se bilag for at se, hvordan og hvilke kræfter der virker på patientens ben.
På bilag ses det, at snorkraften har samme størrelse som tyngdekraften på loddet. Patientens ben er påvirket af to snorkræfter, som skal lægges sammen, hvilket i øvrigt kommer til at danne et parallelogram, hvor man derefter kan tegne trækkraften på patiens ben.
I det man tegner trækkraften på patiens ben dannes der retvinklede trekanter, der er meget behjælpelig i denne opgave, idet vi kan bestemme størrelsen af den vandrette trækkraft på patiens ben som:
F.vandet= 2* (F.t * cos (32deg))
F.vandret = 93,3 N
/janko
Skriv et svar til: Kræfternes Parallelogram - mekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
