Matematik
Differentiering af funktioner (Math)
11. november 2007 af
nåna (Slettet)
Hvordan differentier man følgende funktioner? I kan starte med at give mig nogle eksempler, er nemlig lidt i tvivl..
F(x)=8x-19
F(x)=-7x^2+15x-12
F(x)=5x^12+8x^10-6x^7-11x^5+10x^4-52
F(x)=X^1594323+x^32785-x^6451+913
Hvordan differentier man følgende funktioner? I kan starte med at give mig nogle eksempler, er nemlig lidt i tvivl..
F(x)=8x-19
F(x)=-7x^2+15x-12
F(x)=5x^12+8x^10-6x^7-11x^5+10x^4-52
F(x)=X^1594323+x^32785-x^6451+913
Svar #1
11. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
Benyt reglen:
(ax^p)' = pax^(p-1)
Lad os tage den første:
f(x) = 8x-19
f'(x) = 1·8·x^(1-1) - 0·19^(1-1)
f'(x) = 8x^0 - 0
f'(x) = 8
(ax^p)' = pax^(p-1)
Lad os tage den første:
f(x) = 8x-19
f'(x) = 1·8·x^(1-1) - 0·19^(1-1)
f'(x) = 8x^0 - 0
f'(x) = 8
Svar #2
11. november 2007 af nåna (Slettet)
#1
Kan du også give mig eksempler på 2 og 4 har nemlig 5 andre opgaver som samlinger de 2..
Kan du også give mig eksempler på 2 og 4 har nemlig 5 andre opgaver som samlinger de 2..
Svar #3
11. november 2007 af -Zeta- (Slettet)
2.
F(x) = -7x² + 15x - 12
F'(x) = 2·-7x^(2-1) + 15x^(1-1)
F'(x) = -14x^1 + 15x^0
F'(x) = -14x + 15
3.
F(x) = 5x^12 + 8x^10 - 6x^7 - 11x^5 + 10x^4 - 52
F'(x) = 12·5x^11 + 10·8x^9 - 7·6x^6 - 5·11x^4 + 4·10x^3
F'(x) = 60x^11 + 80x^9 - 42x^6 - 55x^4 + 40x^3
Er det meningen af F'erne skal være store (=stamfunktioner)?
F(x) = -7x² + 15x - 12
F'(x) = 2·-7x^(2-1) + 15x^(1-1)
F'(x) = -14x^1 + 15x^0
F'(x) = -14x + 15
3.
F(x) = 5x^12 + 8x^10 - 6x^7 - 11x^5 + 10x^4 - 52
F'(x) = 12·5x^11 + 10·8x^9 - 7·6x^6 - 5·11x^4 + 4·10x^3
F'(x) = 60x^11 + 80x^9 - 42x^6 - 55x^4 + 40x^3
Er det meningen af F'erne skal være store (=stamfunktioner)?
Skriv et svar til: Differentiering af funktioner (Math)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
