Matematik
Vektor - lille opg.
11. november 2007 af
Jensbojsen (Slettet)
I et koordinatsystem er givet vektorerne
a(vektor)=2 -5
b(vektor)= -6 4
c(vektor)=11 0
Vektorerne a og b udspænder et parallelogram.
Beregn arealet af dette parallelogram.
Beregn længden af hver af diagonalerne i parallelogrammet.
Bestem tallene s og t, således at c(vektor)=sa(vektor)+tb(vektor).
Hvordan skal jeg gøre?
a(vektor)=2 -5
b(vektor)= -6 4
c(vektor)=11 0
Vektorerne a og b udspænder et parallelogram.
Beregn arealet af dette parallelogram.
Beregn længden af hver af diagonalerne i parallelogrammet.
Bestem tallene s og t, således at c(vektor)=sa(vektor)+tb(vektor).
Hvordan skal jeg gøre?
Svar #1
11. november 2007 af peter lind
Arealet af parallelogrammet er den numeriske værdi af krydsproduktet mellem vektor a og b. Kender du ikke krydsproduktet kan arealet også beregnes som længden af a*længden af b*sinus til mellemliggende vinkel
Diagonalernes længde er længden af vektorerne a+b og a-b.
Sidste opgave skal du blot skrive det ud i koordinater. Du vil få 2 lineære ligninger med de 2 ubekendte s og t.
Diagonalernes længde er længden af vektorerne a+b og a-b.
Sidste opgave skal du blot skrive det ud i koordinater. Du vil få 2 lineære ligninger med de 2 ubekendte s og t.
Skriv et svar til: Vektor - lille opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
