Kemi
udtryk for ligevægtskonstanten
11. november 2007 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der kan og vil hjælpe lidt med denne opgave.
Fordelingen mellem den mobile fase (g) og den stationære fase (l) kan skrives som:
CH2Cl2(l) <-> CH2Cl2(g)
Opstil et udtryk for ligevægtskonstanten, K, for denne fordeling når dichlormetan kan regnes for ideal i den mobile fase og når aktiviteten kan sættes til 1 i den stationære fase.
Fordelingen mellem den mobile fase (g) og den stationære fase (l) kan skrives som:
CH2Cl2(l) <-> CH2Cl2(g)
Opstil et udtryk for ligevægtskonstanten, K, for denne fordeling når dichlormetan kan regnes for ideal i den mobile fase og når aktiviteten kan sættes til 1 i den stationære fase.
Svar #1
11. november 2007 af lottefar (Slettet)
Du opskriver bare konstanten som normalt; K=p(CH2Cl2)/[CH2Cl2], her ved du så at [CH2Cl2]=1 og trykket kan du finde ud af idealgasligningen, pV=NkT.
Svar #2
11. november 2007 af lottefar (Slettet)
Du skal selvfølgelig også have normeringerne på plads så ligevægtsudtrykket burde egentligt skrives som
K={p(CH2Cl2)/p^(ø)}/{[CH2Cl2]/(1M)} , hvor p^(ø)=1*tryk, hvor tryk så er bar, pascal, torr, psi el. atm. eller hvad du nu regner i.
K={p(CH2Cl2)/p^(ø)}/{[CH2Cl2]/(1M)} , hvor p^(ø)=1*tryk, hvor tryk så er bar, pascal, torr, psi el. atm. eller hvad du nu regner i.
Skriv et svar til: udtryk for ligevægtskonstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
