Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Hurtigt svar, please!!
12. november 2007 af
øko1 (Slettet)
Jeg har beregnet følgende nøgletal, men har brug for hjølp til at analysere dem og kommentere dem. Nogen der kan hjælpe hurtigt please???
2003 2004 2005 2006
Afkastningsgrad = 5,8% 0,3% 2,3% 26,6%
Overskudsgrad = 1,9% 0,8% 4,9% 6,4%
Aktivernes omsætningsh= 3,1g 0,9g 0,5g 4,2g
Egenkapitalens forretn.=20,8% 1,5% 4,4% 38,3%
Gældsrente = 0,4% 0,1% 1,7% 97,3%
Håber virkelig nogen kan hjælpe bare lidt..
2003 2004 2005 2006
Afkastningsgrad = 5,8% 0,3% 2,3% 26,6%
Overskudsgrad = 1,9% 0,8% 4,9% 6,4%
Aktivernes omsætningsh= 3,1g 0,9g 0,5g 4,2g
Egenkapitalens forretn.=20,8% 1,5% 4,4% 38,3%
Gældsrente = 0,4% 0,1% 1,7% 97,3%
Håber virkelig nogen kan hjælpe bare lidt..
Svar #1
12. november 2007 af madsbs (Slettet)
Hejsa
Først: Giv gerne indlægget en passende overskrift; det vil helt sikkert få flere folk til at hjælpe.
Dernæst: Læs min gennemgang af en regnskabsanalyse her:
https://www.studieportalen.dk/Fagsider/wiki.aspx?id=103
Og her kommer et eksempel:
Følgende opgave belyser, hvordan de beregnede nøgletal kommenteres. Analyse tager udgangspunkt i opgave 6.12 (A. og B.) i Erhvervsøkonomi Niveau B 2. del af Knud Erik Bang m.fl.
MODE-NYT ApS, Korsør
A. Til at beregne hhv. afkastningsgrad, overskudsgrad, aktivernes omsætningshastighed, egenkapitalens forrentning og gældsrenten bruges regnearket, som kan downloades på følgende adresse:
http://bestaahh.dk/rentabilitetsanalyse_v_1_0.xls
De beregnede nøgletal for de to år er således:
Nøgletal
Overskudsgrad 10,0% 12,7%
Afkastningsgrad 7,9% 9,5%
Aktivernes
omsætningshastighed 1,26g 1,34g
Egenkapitalens forrentning 26,9% 34,7%
Gældsrente 4,2% 4,5%
B. Kommentarerne til de i opgave A. beregnede nøgletal er udarbejdet i forlængelse af BeståHH’s korte guide til analyse af rentabiliteten, som kan downloades på følgende link:
https://www.studieportalen.dk/Fagsider/wiki.aspx?id=103 (samme som ovenover).
Virksomhedens rentabilitet er forbedret i analyseperioden, eftersom afkastningsgraden er steget fra 10,0% i 20x6 til 12,7% i 20x7; en stigning på . Afkastningsgraden i 20x7 ligger på et ganske tilfredsstillende niveau sammenlignet med markedsrenten på ca. 4%.
Den forbedrede rentabilitet skyldes bl.a., at virksomhedens indtjeningsevne er forbedret i analyseperioden. Dette ses i, at overskudsgraden er steget fra 7,9% det første år til 9,5% det andet år. Denne stigning udgør
Den forbedrede rentabilitet skyldes ligeledes en forbedret kapitaltilpasningsevne, idet aktivernes omsætningshastighed er steget fra 1,26 gange i 20x6 til 1,34 gange i 20x7, det vil sige en stigning på Således har både den forbedrede indtjeningsevne og forbedrede kapitaltilpasningsevne været medvirkende til den forbedre rentabilitet.
Egenkapitalens forrentning er steget fra 26,9% i 20x6 til 34,7% i 20x7. Denne stigning andrager Egenkapitalens forrentning ligge begge år på et umådeligt tilfredsstillende niveau sammenlignet med markedsrenten på ca. 4%. Da egenkapitalens forrentning i hele analyseperioden har ligget over afkastningsgraden, har virksomheden tjent på at arbejde med gæld. Dette ses ligeledes i, at afkastningsgraden ligger over gældsrenten.
Alt i alt efterlader analysen af virksomhedens rentabilitet et positivt indtryk.
Først: Giv gerne indlægget en passende overskrift; det vil helt sikkert få flere folk til at hjælpe.
Dernæst: Læs min gennemgang af en regnskabsanalyse her:
https://www.studieportalen.dk/Fagsider/wiki.aspx?id=103
Og her kommer et eksempel:
Følgende opgave belyser, hvordan de beregnede nøgletal kommenteres. Analyse tager udgangspunkt i opgave 6.12 (A. og B.) i Erhvervsøkonomi Niveau B 2. del af Knud Erik Bang m.fl.
MODE-NYT ApS, Korsør
A. Til at beregne hhv. afkastningsgrad, overskudsgrad, aktivernes omsætningshastighed, egenkapitalens forrentning og gældsrenten bruges regnearket, som kan downloades på følgende adresse:
http://bestaahh.dk/rentabilitetsanalyse_v_1_0.xls
De beregnede nøgletal for de to år er således:
Nøgletal
Overskudsgrad 10,0% 12,7%
Afkastningsgrad 7,9% 9,5%
Aktivernes
omsætningshastighed 1,26g 1,34g
Egenkapitalens forrentning 26,9% 34,7%
Gældsrente 4,2% 4,5%
B. Kommentarerne til de i opgave A. beregnede nøgletal er udarbejdet i forlængelse af BeståHH’s korte guide til analyse af rentabiliteten, som kan downloades på følgende link:
https://www.studieportalen.dk/Fagsider/wiki.aspx?id=103 (samme som ovenover).
Virksomhedens rentabilitet er forbedret i analyseperioden, eftersom afkastningsgraden er steget fra 10,0% i 20x6 til 12,7% i 20x7; en stigning på . Afkastningsgraden i 20x7 ligger på et ganske tilfredsstillende niveau sammenlignet med markedsrenten på ca. 4%.
Den forbedrede rentabilitet skyldes bl.a., at virksomhedens indtjeningsevne er forbedret i analyseperioden. Dette ses i, at overskudsgraden er steget fra 7,9% det første år til 9,5% det andet år. Denne stigning udgør
Den forbedrede rentabilitet skyldes ligeledes en forbedret kapitaltilpasningsevne, idet aktivernes omsætningshastighed er steget fra 1,26 gange i 20x6 til 1,34 gange i 20x7, det vil sige en stigning på Således har både den forbedrede indtjeningsevne og forbedrede kapitaltilpasningsevne været medvirkende til den forbedre rentabilitet.
Egenkapitalens forrentning er steget fra 26,9% i 20x6 til 34,7% i 20x7. Denne stigning andrager Egenkapitalens forrentning ligge begge år på et umådeligt tilfredsstillende niveau sammenlignet med markedsrenten på ca. 4%. Da egenkapitalens forrentning i hele analyseperioden har ligget over afkastningsgraden, har virksomheden tjent på at arbejde med gæld. Dette ses ligeledes i, at afkastningsgraden ligger over gældsrenten.
Alt i alt efterlader analysen af virksomhedens rentabilitet et positivt indtryk.
Svar #2
13. november 2007 af øko1 (Slettet)
Fantastisk...
1000 mange tak, det har været en stor hjælp..=)
1000 mange tak, det har været en stor hjælp..=)
Skriv et svar til: Hurtigt svar, please!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
