Matematik

Sammenhæng...

16. november 2007 af JackDannyK (Slettet)
Jeg har en blækregning her, med en opgave som egentlig skulle virke utrolig nem, men jeg er ikke sikker på hvilken måde jeg skal regne den på. Indtil videre har jeg fundet 3-4 måder at lave den på.

Opgaven lyder således:
Opskriv en ligning som angiver sammenhængen mellem E og y.
Vi har formlerne:
log(E)=2.4m-1.2
y=1.4*10^5*0.1288^m

Håber i kan hjælpe mig :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2007 af mathon

log(E) = 2,4m - 1,2

2,4m = log(E)+1,2

m = (log(E)+1,2)/2,4 = log(E)/2,4 + 0,5


y = 1.4*10^5*0.1288^(log(E)/2,4 + 0,5)

Svar #2
16. november 2007 af JackDannyK (Slettet)

tak :D

var også en af mine måder at gøre det på... skulle bare lige være sikker på hvilken en af dem der var den rigtige.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2007 af mathon

y = 1.4*10^5*0.1288^(log(E)/2,4 + 0,5) =

1.4*10^5*0.1288^0,5*0.1288^log(E)/2,4 =

(1.4*10^5*0.1288^0,5)*((0.1288^(1/2,4))^log(E)) = 50244,2*0,425727^log(E)


y = 50244,2*0,425727^log(E)


Skriv et svar til: Sammenhæng...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.