Matematik

Kan De hjælpe med mat?

16. november 2007 af Signesp (Slettet)
Hej. Er der nogen der ville hjælpe mig med at løse den her opgave? Jeg er lidt væk i den.
På forhånd tak.

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x +6

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2007 af Isomorphician

p(x) = 0 <=> x^3 + kx^2 - 3x + 6 = 0

p(-2) = 0 <=>
(-2)^3 + k*(-2)^2 - 3*(-2) + 6 = 0 <=>
4k = -4
k = -1


Svar #2
17. november 2007 af Signesp (Slettet)

Jeg forstår ikk hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2007 af mathon

en rod er en x-værdi, som indsat i p(x)=x^3+kx^2-3x+6 giver værdien nul, dvs.

p(rod)=rod^3+k*rod^2-3*rod+6=0, derfor kaldes en rod også for et "nul-punkt"

...nu var det -2, som var rod,
hvorfor

p(-2)=(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)x+6,

med beregning af k som i #1



Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2007 af mathon

p(-2)=(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)x+6 --> p(-2)=(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)x+6=0

Skriv et svar til: Kan De hjælpe med mat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.