Fysik

hookes lov

17. november 2007 af mikeh (Slettet)
Hej.. jeg skal lave en journal af hookes lov..

jeg har tegnet en graf ud fra et forsøg, med udstrækning af fjederen x ud af 1. aksen og fjederkraften ud af y aksen..

forskriften for grafen er y = 16,97x+0,131

og jeg skal nu finde fjederkonstanten ud fra grafen?

hvorn dælen gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2007 af peter lind

Hooks lov siger at kraften er proportional med fjederforlængelsen, hvor fjederkonstanten er proportionalitetfaktoren. Hvad er proportionalitetsfaktoren i den ligning du har skrevet op ?.
NB husk enheder.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2007 af Riemann

En anden ting du kunne prøve:
Hvis du laver en regression af typen y=k*x vil du få en bedre værdi for fjederkonstanten.

Alternativt kunne du også bare udregne F/x hvor hvert målepunkt og tage gennemsnittet. Hermed bestemmes en middelværdi for k.

Man kan eksperimentelt vise at der ikke er noget konstant led i regressionen, da kraften fra fjederen er 0, når afvigelsen fra ligevægtspositionen er 0.

Svar #3
17. november 2007 af mikeh (Slettet)

er proportionalitetsfaktoren ikk 16,97 N / m?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2007 af Riemann

Jo, i din regression. Men hvis du lavede en regression uden et konstant led (Dvs., y=a*x) ville du få en anden værdi.

Svar #5
17. november 2007 af mikeh (Slettet)

jearh.. men altså er mit svar da ikk rigtigt ? hehe?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2007 af Riemann

#5
Du ville få et mere korrekt svar ved at gøre det på den måde jeg foreslår. Men det svar du har fået er ikke direkte forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2007 af Riemann

I denne sammenhæng giver det ikke rigtigt mening at snakke om forkert/rigtigt...

Svar #8
18. november 2007 af mikeh (Slettet)

okay.. men problemet er jo at jeg skal finde fjederkonstanten ud fra grafen ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. november 2007 af Riemann

Så lav en regression af typen y=a*x og bestem a.

Svar #10
18. november 2007 af mikeh (Slettet)

det kan jeg ikk

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2007 af Riemann

Du kan bare gøre som det foreslås i #2 og herefter tegne grafen + punkter.



Skriv et svar til: hookes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.