Matematik

Skæringspunkt mellem 2 funktioner

19. november 2007 af Magersnap (Slettet)
Jeg har en motor med en belastnings kurve, og omdrejningskurve.
En del af belastningskurven kan jeg vise som en linærfunktion som hedder:
f(bx)=0,1125x + 285876,25
som er fundet ud fra(1100(x1),260(y1)) og (1500(x2), 305(y2))
og en omdrejningskuve hvor en del også vises i en linærfunktion.
f(mx)=-6,6x + 534072
som er fundet uf fra (1445(x1),363(y1)) og (1500(x2),0(y2)

Hvordan udregner jeg matematisk skæringspunktet for de 2 linier.
På forhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2007 af Isomorphician

du sætter de to funktioner lig hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Du sætter de to ligninger lig med hinanden:

0,1125x + 285876,25 = -6,6x + 534072

hvorefter du isolerer x på normal vis.

Svar #3
19. november 2007 af Magersnap (Slettet)

For lige vise hvordan jeg fandt funktionerne...håber de blev gjort rigtigt.
f(bx)
a= y2-y1/x2-x1 ---> 305-260/1500-1100= 45/400= 0,1125
b= Y-ax ---> 260-0,1125*1100= 285876,25

f(bx)0,1125x+285876,25

f(mx)
a=y2-y1/x2-x1 --> 0-362/1500-1445= -363/55 = -6,6
b=y-ax ---> 363-(-6,6)*1445= 534072

f(mx)-6,6x+534072.

Svar #4
19. november 2007 af Magersnap (Slettet)

jo jo, men skal jo også finde et y punkt vel???

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2007 af dnadan (Slettet)

#4 dét er korrekt, du har fundet første koordinaten for skæringen... anden koordinaten findes ved indsætte i en af de to forskrifter.

Svar #6
19. november 2007 af Magersnap (Slettet)

argh, er sgu ikke helt med der

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2007 af badooo (Slettet)

Du har så x-koordinatet, indsætter i én af ligningerne (ligemeget hvilken) og beregner y-koordinatet.

Svar #8
19. november 2007 af Magersnap (Slettet)

hmmmmm har jeg så gjort
har en mega fejl da jeg har et koordinatsystem hvor jeg kan se dem... og de krydser ikke samme sted som jeg har udregnet.
-6,6x+534072=0,1125x+285876,25
=
-6,7125x=-248195,75
=
x=36975,16

y=0,1125*36975,16+28587,25
=
Y=32746,96

det er så forket da jeg kan se i opgaven at de ca krydser hinanden ved ca. x=1300 og ca. y=250.

Hvad gør jeg lge forkert

Svar #9
20. november 2007 af Magersnap (Slettet)

Ingen hjælp til fejlfinding?!?!

Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.