Matematik
funktioner/enhedscirkel cos og sin
21. november 2007 af
KristinaDue (Slettet)
En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 1-cos(x) hvor x tilhører intervallet: 0,2pi
Løs ved hjælp af beregning ligningen f(x)=1/2
så kan jeg regne mig frem til: cos(x)= 1/2
med hvad gør jeg herefter, sætter ind i solve??
Men er det nok "beregning"?
og ligeledes med:
Løs ved beregning ligningen sin(x) = 0,8
hvor x tilhører intervallet 0,2pi
f(x) = 1-cos(x) hvor x tilhører intervallet: 0,2pi
Løs ved hjælp af beregning ligningen f(x)=1/2
så kan jeg regne mig frem til: cos(x)= 1/2
med hvad gør jeg herefter, sætter ind i solve??
Men er det nok "beregning"?
og ligeledes med:
Løs ved beregning ligningen sin(x) = 0,8
hvor x tilhører intervallet 0,2pi
Svar #1
21. november 2007 af mathon
cos(xo) = cos(-xo+p*2pi) = 1/2, hvor p er hel
hvoraf af
cos(xo) = 1/2
xo = pi/3
og af
cos(xo) = cos(-xo+p*2pi)
-xo+p*2pi = -(pi/3)+p*2pi, der med p=1 giver -(pi/3)+2pi = 5*pi/3
konklusion:
x1 = pi/3 og x2 = 5*pi/3
hvoraf af
cos(xo) = 1/2
xo = pi/3
og af
cos(xo) = cos(-xo+p*2pi)
-xo+p*2pi = -(pi/3)+p*2pi, der med p=1 giver -(pi/3)+2pi = 5*pi/3
konklusion:
x1 = pi/3 og x2 = 5*pi/3
Svar #2
21. november 2007 af KristinaDue (Slettet)
tak for svar!
forstår det meste, bortset fra hvor du får *5 henne i sidste udregning?
og hvorfor er det -x oppe i det første d skriver?
forstår det meste, bortset fra hvor du får *5 henne i sidste udregning?
og hvorfor er det -x oppe i det første d skriver?
Skriv et svar til: funktioner/enhedscirkel cos og sin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
