Matematik
Tangentligning - hurtig opgave
21. november 2007 af
Sinz (Slettet)
Hej Studieguys ;b
Jeg har denne opgave, men er itvivl om hvordan jeg helt skal løse den:
En funktion f er givet ved forskriften
f(x) = kvrod(x + 4 - 2) , x > - 4
a) gør rede for, at f'(x) 1 / (2 kvrod(x + 4)
b) Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, som har røringspunkt i 0, f(0)
c) Beregn koordinaterne til røringspunktet for den tangent til grafen for f, som har hældningskoefficienten a = 1/6
Har en anelse, men vil gerne høre jeres bud.
- på forhånd tak :)
Jeg har denne opgave, men er itvivl om hvordan jeg helt skal løse den:
En funktion f er givet ved forskriften
f(x) = kvrod(x + 4 - 2) , x > - 4
a) gør rede for, at f'(x) 1 / (2 kvrod(x + 4)
b) Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, som har røringspunkt i 0, f(0)
c) Beregn koordinaterne til røringspunktet for den tangent til grafen for f, som har hældningskoefficienten a = 1/6
Har en anelse, men vil gerne høre jeres bud.
- på forhånd tak :)
Svar #1
21. november 2007 af andersbm (Slettet)
a) Der skal du bare differentierer funktionen og så skal den selvfølgelig blive som der står skrevet.
b)
Tangentligningen lyder som flg. y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
Du skal finde f'(x0) og f(x0)
Du har givet x0 værende nul, så f'(0)=..sådan finder du hældningen f'(x0)
Dermed tilsvarende med det andet koordinat:
f(0)=...f(x0) i ligningen.
Disse to værdier sættes ind og tangenten er bestemt.
c)
I denne opgave kender du nu selv hældningskoeffiecenten og skal derved gå baglæns i det overstående.
Altså du siger 1/6=f'(x0) og isolerer så x0...
Så sætter du denne værdi ind i f(x0) og får 2. koordinatet.
Det er bare den modsatte vej af b
Hilsen Anders
b)
Tangentligningen lyder som flg. y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
Du skal finde f'(x0) og f(x0)
Du har givet x0 værende nul, så f'(0)=..sådan finder du hældningen f'(x0)
Dermed tilsvarende med det andet koordinat:
f(0)=...f(x0) i ligningen.
Disse to værdier sættes ind og tangenten er bestemt.
c)
I denne opgave kender du nu selv hældningskoeffiecenten og skal derved gå baglæns i det overstående.
Altså du siger 1/6=f'(x0) og isolerer så x0...
Så sætter du denne værdi ind i f(x0) og får 2. koordinatet.
Det er bare den modsatte vej af b
Hilsen Anders
Svar #2
21. november 2007 af Sinz (Slettet)
mange tak Anders :)
det hjalp, og gjorde mig mere sikker =)
det hjalp, og gjorde mig mere sikker =)
Skriv et svar til: Tangentligning - hurtig opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
