Fysik
hjælp til at finde formel for acceleration!
22. november 2007 af
100292 (Slettet)
hej.
hvilken formel skal man bruge for at finde bilens accelration? når man kender tid og hastighed.
jeg har en graf der viser hvorledes hastigheden af en bil ændres i tidsrummet fra 0s til 30s.
så når tiden er 5s er hastigheden 15m/s. når tiden er 12s er V= 20m/s. når t= 20s er V= 17,5m/s.
hvilken skal man bruge?
a = delta v/delta t
eller
Vslut = V0+a*t
hvilken formel skal man bruge for at finde bilens accelration? når man kender tid og hastighed.
jeg har en graf der viser hvorledes hastigheden af en bil ændres i tidsrummet fra 0s til 30s.
så når tiden er 5s er hastigheden 15m/s. når tiden er 12s er V= 20m/s. når t= 20s er V= 17,5m/s.
hvilken skal man bruge?
a = delta v/delta t
eller
Vslut = V0+a*t
Svar #1
22. november 2007 af peter lind
Jeg går ud fra at grafen er en ret linie. I så fald vil de 2 formler give samme resultat.
Svar #2
22. november 2007 af kaspx (Slettet)
Ved at anvende:
a = (V-V0)/t
Får du gennemsnitsaccelerationen for hele forløbet. Så den formel vil jeg mene du kan bruge, hvis det er gennemsnitsaccelerationen der spørges til.
a = (V-V0)/t
Får du gennemsnitsaccelerationen for hele forløbet. Så den formel vil jeg mene du kan bruge, hvis det er gennemsnitsaccelerationen der spørges til.
Svar #3
23. november 2007 af 100292 (Slettet)
grafen er ikke en ret linie.
hvis jeg bruger a= (V-V0)/t , så får jeg et negativt tal men his jeg bruger den anden er det positivt. ved ikke hvilken jeg skal bruge. /;
hvis jeg bruger a= (V-V0)/t , så får jeg et negativt tal men his jeg bruger den anden er det positivt. ved ikke hvilken jeg skal bruge. /;
Skriv et svar til: hjælp til at finde formel for acceleration!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
