Kemi
kemi opgave
22. november 2007 af
kunst77 (Slettet)
På et laboratorium har man følgende standardopløsninger:
1: 0,00253M HCL
2: 0,0105M NaOH
a)Beregn pH i opløsning 1 og 2
100mL af opløsningen 1 blandes med 100mL af opløsning 2
b) Beregn pH i den nye blanding
c) Angiv de aktuelle koncentrationer af de ioner, der findes i den nye blanding
Håber på at få hjælp:)
1: 0,00253M HCL
2: 0,0105M NaOH
a)Beregn pH i opløsning 1 og 2
100mL af opløsningen 1 blandes med 100mL af opløsning 2
b) Beregn pH i den nye blanding
c) Angiv de aktuelle koncentrationer af de ioner, der findes i den nye blanding
Håber på at få hjælp:)
Svar #1
22. november 2007 af uksomi (Slettet)
PH i opløsning 1 bliver PH=-log[H3O^+]=-log(0,00153)
PH i opløsning to får du derimod til at være: pOH=-log[OH^-] og når du har fundet pOH kan du bestemme pH ved hjælp af formlen: pOH+pH=14.
Du beregner stofmængden af HCl og derefter stofmængden af NaOH. Derefter trækker du dem fra hinanden og får den resterende stofmængde som du skal dividere med det totale rumfang som er 200mL. Når du så har fundet denne koncentration siger du at pH=-log [c]
Jeg har på fornemmelsen at det også er svar til opgave c
PH i opløsning to får du derimod til at være: pOH=-log[OH^-] og når du har fundet pOH kan du bestemme pH ved hjælp af formlen: pOH+pH=14.
Du beregner stofmængden af HCl og derefter stofmængden af NaOH. Derefter trækker du dem fra hinanden og får den resterende stofmængde som du skal dividere med det totale rumfang som er 200mL. Når du så har fundet denne koncentration siger du at pH=-log [c]
Jeg har på fornemmelsen at det også er svar til opgave c
Skriv et svar til: kemi opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
