Kemi
Fasediagram - kvantitativ bestemmelse
24. november 2007 af
03y (Slettet)
Hej
Jeg har en ideal blanding af 0,5 mol ethanol og 0,5 mol vand. Jeg har ved 0,285 atm. bestemt sammensætningen af væske- og vandfasen til (i molbrøker, hvor x angiver molbrøk for stof i vandfase og y angiver molbrøk for stof i gasfase):
x(EtOH) = 0,4 => x(H2O) = 0,6
y(EtOH) = 0,62 => y(H2O) = 0,38
Jeg har endvidere bestemt forholdet n(total,væske)/n(total,gas) til 0,83
Jeg skal bestemme n(H2O,l), n(H2O,g), n(EtOH,l) og n(EtOH,g) udfra ovenstående, som sammenlagt nødvendigvis må give 1mol
Hvordan gribes den an?
Jeg har en ideal blanding af 0,5 mol ethanol og 0,5 mol vand. Jeg har ved 0,285 atm. bestemt sammensætningen af væske- og vandfasen til (i molbrøker, hvor x angiver molbrøk for stof i vandfase og y angiver molbrøk for stof i gasfase):
x(EtOH) = 0,4 => x(H2O) = 0,6
y(EtOH) = 0,62 => y(H2O) = 0,38
Jeg har endvidere bestemt forholdet n(total,væske)/n(total,gas) til 0,83
Jeg skal bestemme n(H2O,l), n(H2O,g), n(EtOH,l) og n(EtOH,g) udfra ovenstående, som sammenlagt nødvendigvis må give 1mol
Hvordan gribes den an?
Skriv et svar til: Fasediagram - kvantitativ bestemmelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
