Matematik
Brug for hjælp
27. november 2007 af
marlene2601 (Slettet)
Kan ikke få de her 2 ligninger til noget som helst og skal aflevere imorgen, så er lidt tidspresset.
Opgave 1)
Løs ligning og bestem grundmængden:
/ = brøkstreg
1/(1/x+1/5)+1/5=5
Opgave 2)
Løs ligningerne og bestem grundmængden:
/ = brøkstreg
Ligning 1: 4(x+6)/ 5(5+y)= 1
Ligning 2: 4(3+z)/ 3(y-1) = 1
Ligning 3: 3(3z+5)/ 4(2x-3) = 1
Opgave 1)
Løs ligning og bestem grundmængden:
/ = brøkstreg
1/(1/x+1/5)+1/5=5
Opgave 2)
Løs ligningerne og bestem grundmængden:
/ = brøkstreg
Ligning 1: 4(x+6)/ 5(5+y)= 1
Ligning 2: 4(3+z)/ 3(y-1) = 1
Ligning 3: 3(3z+5)/ 4(2x-3) = 1
Svar #1
27. november 2007 af Teazy (Slettet)
1) grundmængden er netop de værdier x ikk må ha. i dette tilfælde må alt det under brøkstregen ik være nul, for så dividerer man må 0. det betyder at x i dit tilfælde skal være forskellig fra -1/5 altså -0,2.
1/(1/x+1/5)+1/5=5
1/(1/x+1/5)= 24/5
1/x+1/5 = 5/24
1/x = 1/120
x = 120
1/(1/x+1/5)+1/5=5
1/(1/x+1/5)= 24/5
1/x+1/5 = 5/24
1/x = 1/120
x = 120
Skriv et svar til: Brug for hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
