Matematik
Kan i ikke tjekke om jeg har gjort det rigtig
28. november 2007 af
??123 (Slettet)
f(x)=2*3^x+5
grafen skærer y-aksen i punktet p.
bestem ligningen til tangenten i punktet p.
skal jeg ik så udregne f(0)
så det bliver
f(0)=2*3^0+5
f(0)=7
og hvordan kommer jeg videre??
grafen skærer y-aksen i punktet p.
bestem ligningen til tangenten i punktet p.
skal jeg ik så udregne f(0)
så det bliver
f(0)=2*3^0+5
f(0)=7
og hvordan kommer jeg videre??
Svar #1
28. november 2007 af Gearløs (Slettet)
Du skal differentiere dit f(x) og så indsætter du det punkt du lige har fundet (0, 7) og finder dermed din forskrift for f'(x) = tangenten
Svar #2
28. november 2007 af ??123 (Slettet)
hvordan det??
skal jeg ikke bare gøre sådan på min lommeregner d(2*3^x+5)
skal jeg ikke bare gøre sådan på min lommeregner d(2*3^x+5)
Svar #3
29. november 2007 af Gearløs (Slettet)
Hmm.. ja, måske. Men det kommer an på om de lommeregner kan differentiere. Ellers må du jo gøre det på slavemetoden:
f'(x) = (2*3^x + 5)' = 2* (3^x)' + (5)'
og så bruger du bare dine regneregler for differentiation for en konstant og for 3^x.
f'(x) = (2*3^x + 5)' = 2* (3^x)' + (5)'
og så bruger du bare dine regneregler for differentiation for en konstant og for 3^x.
Skriv et svar til: Kan i ikke tjekke om jeg har gjort det rigtig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
