Kemi
Beregn [Ca^2+] og [HCO3-]
28. november 2007 af
Christinana (Slettet)
For en reaktion
CO2 (aq)+ H2O(l) + CaCO3(s) <--> Ca^2+(aq) + 2 HCO3- (aq)
er ligvægtsbrøken K = [Ca^2+]*[HCO3-]^2/[CO2].
K = 5,75*10^-5 og [CO2] er ved ligevægt 0,050 M.
Beregn [Ca^2+]*[HCO3-].
Det jeg har gjort er at isolere x i
5,75*10^-5 = x^3/0,05
så har jeg x = [Ca^2+] og 2x = [HCO3-]. Men det er forkert iflg. facitlisten. Hvad gør jeg forkert?
CO2 (aq)+ H2O(l) + CaCO3(s) <--> Ca^2+(aq) + 2 HCO3- (aq)
er ligvægtsbrøken K = [Ca^2+]*[HCO3-]^2/[CO2].
K = 5,75*10^-5 og [CO2] er ved ligevægt 0,050 M.
Beregn [Ca^2+]*[HCO3-].
Det jeg har gjort er at isolere x i
5,75*10^-5 = x^3/0,05
så har jeg x = [Ca^2+] og 2x = [HCO3-]. Men det er forkert iflg. facitlisten. Hvad gør jeg forkert?
Svar #1
29. november 2007 af Larsendrengen (Slettet)
K = x*(2x)^2/0,05M
Du har ikke taget højde for 2x istedet for x når det drejer sig om HCO3(-). For hver Ca(2+) der drives i opløsning, får du dobbelt så meget af HCO3(-) altså 2x.
Du har ikke taget højde for 2x istedet for x når det drejer sig om HCO3(-). For hver Ca(2+) der drives i opløsning, får du dobbelt så meget af HCO3(-) altså 2x.
Skriv et svar til: Beregn [Ca^2+] og [HCO3-]
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
