Fysik

k*T (ja, igen)

02. december 2007 af mathjælp (Slettet)
Har k*T, hvor k er Boltzmans konstant og T er temperatur, nogen fysisk betydning?
Hvad står det for?
I en anden tråd blev der svaret, at 3/2*k*T er den indre energi for af den ideal gas, man har k*T nogen betydning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af sheaf (Slettet)

Det er som jeg svarede i #2 i din forrige tråd:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=431924

Men det har du åbenbart valgt at overhøre.

Svar #2
02. december 2007 af mathjælp (Slettet)

Undskyld, men jeg synes jeg fik lidt forskellige svar fra dig og mathon.
Er det rigtigt forstået at
k*T = "gennemsnitlige molekyleenergi" (som du skriver)
og
3/2*k*T = indre/kinetiske energi (som mathon skriver)

Og er det også rigtigt forstået, at den første er en gennemsnitlig værdi for alle gaspartiklerne i et system, men den anden gælder for den enkelte gaspartikel?

Beklager dobbeltpostningen, men jeg er i gang med SRP'en og har en smule travlt (skal aflevere på ons.), så behøver entydige svar :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=431924&reply=9#9

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2007 af sheaf (Slettet)

E=kT er den gennemsnitlige molekylenergi når molekylenergier antages tilfældigt fordelt , d.v.s. Boltzmann-fordelt. Med energi menes her summen af alle energibidrag, det være sig translatorisk kinetisk energi, rotationsenergi, vibrationsenergi m.m.

Såfremt energien, som er tilfældigt fordelt, _udelukkende_ er endimensional translatorisk kinetisk energi bliver molekylernes gennemsnitlige kinetiske energi E=3kT/2.

At den gennemsnitlige kinetiske energi bliver større end i det generelle tilfælde (3kT/2 > kT) hænger sammen med, at der er langt flere muligheder med samme kinetiske energi, end der er muligheder med samme almene energi. Løs sagt.

Svar #5
02. december 2007 af mathjælp (Slettet)

Tak til jer begge to, nu kan jeg komme videre ;)

Skriv et svar til: k*T (ja, igen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.