Matematik

MAT - Hjæælp med at finde K? :S

02. december 2007 af Osmanli (Slettet)
Bestem k, således at ligningen x^2-(2k-3)x+2k=0 får en løsning. Løs endvidere ligningen for de fundne værdier af k.

må meget gerne forklares på en simpel måde, matematik er IKKE min stærke side desværre :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2007 af kaspx (Slettet)

Hvis et andengrads polynom skal have én løsning, så skal diskriminanten være lig 0. Du skal således løse:

D = b^2-4ac = 0

Start med at ophæve dine paranteser, så skulle det være til at klare.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af mathon

x^2-(2k-3)x+2k=0

y = f(x) = x^2 + (3-2k)x + (2k) = 0, til sammenligning med det almene udtryk
y = f(x) = ax^2 + bx + c, ses at

a = 1
b = (3-2k)
c = (2k)

d = b^2-4ac = 0

b^2-4ac = 0

(3-2k)^2-4*1*(2k) = 0, som løses med hensyn til k......

Svar #3
02. december 2007 af Osmanli (Slettet)

Hvorfor kan jeg ikke forstå alt dette ! oohmygood, :s
kan jeg ikke få en mere konkret forklaring , ;s

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2007 af mathon

(3-2k)^2-4*1*(2k) = 0 eller

4k^2 - 20k + 9 = 0

hvis en 2.gradsligning skal have ÉN løsning, SKAL diskriminanten være lig med nul.

Du skal således beregne, for hvilke k-værdier, diskriminanten er lig med nul, dvs.

4k^2 - 20k + 9 = 0, som er en 2.gradsligning, som du skal løse med hensyn til k.

Skriv et svar til: MAT - Hjæælp med at finde K? :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.