Matematik
f '
02. december 2007 af
royal-chika (Slettet)
Er der nolg e der kan hjælpe mig med følgende?
Betragt funktionen med forskrift
f(x) = 5 ln(x) + 9x
Jeg kan ikke finde ud af at finde f'(x) her?
- bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet med koordinatsæt (2;f(2))
her sætter jeg vel bare ind i y= f'(x0) * (x-x0) + f(xo)
tak ! :)
Betragt funktionen med forskrift
f(x) = 5 ln(x) + 9x
Jeg kan ikke finde ud af at finde f'(x) her?
- bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet med koordinatsæt (2;f(2))
her sætter jeg vel bare ind i y= f'(x0) * (x-x0) + f(xo)
tak ! :)
Svar #4
02. december 2007 af kaspx (Slettet)
Der er ingen... Du tager hvert led for sig:
(lnx)' = 1/x
(9x)' = 9
(lnx)' = 1/x
(9x)' = 9
Svar #5
02. december 2007 af mikeh (Slettet)
f(x) = 5 ln(x) + 9x
f'(x) = (5*1/x)+9
og ja, til tangentligning.. det er helt korrekt
f'(x) = (5*1/x)+9
og ja, til tangentligning.. det er helt korrekt
Skriv et svar til: f '
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
