Matematik
Har brug for hjælp
02. december 2007 af
Lin@_ (Slettet)
Hej, den nedenstående opg er jeg lidt i tvivl om, håber I kan hjælpe mig. På forhånd mange tak.
A skal bruge 20.000kr. til et bestemt formål om seks år. Hvor mange penge skal han sætte til side nu, når banken giver 4,2 procent p.a. med halvårlige rentetilskrivninger?
Kn = K0 * (1 + r)^n
20,000 = K0 * (1 + 0,042)^6
20,000 = K0 * 1,28
20,000/1,28 = K0
K0 = 15625,13 kr.
Hvad menes der med halvårlige rentetilskrivninger?
A skal bruge 20.000kr. til et bestemt formål om seks år. Hvor mange penge skal han sætte til side nu, når banken giver 4,2 procent p.a. med halvårlige rentetilskrivninger?
Kn = K0 * (1 + r)^n
20,000 = K0 * (1 + 0,042)^6
20,000 = K0 * 1,28
20,000/1,28 = K0
K0 = 15625,13 kr.
Hvad menes der med halvårlige rentetilskrivninger?
Svar #1
02. december 2007 af mathon
Kn = Ko* 1 + r)^n
20000 = Ko*(1 + 0,021)^12
Ko = 20000/1,021^12 = ......
20000 = Ko*(1 + 0,021)^12
Ko = 20000/1,021^12 = ......
Svar #2
02. december 2007 af Sherwood (Slettet)
Jeg vil tro, der menes, at de 4,2 per anno (per år) er et resultat af rentes rente på et år. Så ledes at man får rente per halve år, og som sammelagt bliver 4,2%.
Jeg ved ikke, om det er rigtigt, men sådan vil jeg tro, det er.
Jeg ved ikke, om det er rigtigt, men sådan vil jeg tro, det er.
Svar #3
02. december 2007 af Nedergaard999 (Slettet)
Så skal du sætte n til 12 og ikke 6, fordi der er hver halve år i 6 år.
Skriv et svar til: Har brug for hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
