Matematik

haster. er gået i stå

03. december 2007 af ??123 (Slettet)
bestem ved håndkrft ligningen for den tangent til grafen for funktionen f med forskrift f(x)=x^2+5x+1 der er parallel med linjen med ligning y=x-8

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af ibibib (Slettet)

Start med at løse ligningen f '(x)=1.

Svar #2
03. december 2007 af ??123 (Slettet)

men hvorfor??

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2007 af janko (Slettet)

det kommer af sidste led i din funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Niks.

#2.
Tangenten skal have hældningen 1, da den er parallel med ligningen y=x-8 (der har hældningen 1). Ved at løse f'(x)=1, finder du ved hvilken x-koordinat at funktionen f har hældningskoefficienten 1.

Svar #5
03. december 2007 af ??123 (Slettet)

hvordan skal jeg skrive det ind? er helt væk

Skriv et svar til: haster. er gået i stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.