Matematik

Hurtig matematik ..

03. december 2007 af LulliexD (Slettet)
heej alle :)
Mathon har hjulpet mig lidt igang med en ligning, men er kommet lidt i tvivl hvad jeg her efter skal gøre, jeg har ligningen:
- For hvilke tal har a, ligningen ax^2+3x+6=0
- Hvis en andengradsligning skal have 2 løsninger, skal diskriminanten være et positivt tal.
Derfor: d=b^2-4ac, d>0 - dvs.

9-24a>0
9>24a ???

Er gået lidt i stå her, mange takker :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2007 af josemaria (Slettet)

Skrev du ikke også denne opgave ind i går?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Divider 24 over på den anden side? Så har du de værdier, der virker?

Svar #3
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Ja det gjorde jeg -men jeg er blevet lidt i tvivl, og har regnet lidt på den, men kan ikke forstå det sidste hvad jeg her skal gøre ..

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2007 af josemaria (Slettet)

Svar #8
d. 02-12-2007 kl. 17:06 af mathon (Lektieguru)

y = f(x) = ax^2 + 3x + 6 til sammenligning med det almene udtryk
y = f(x) = ax^2 + bx + c, ses, at

b = 3 og c = 6,
hvorfor

d = b^2 - 4ac = 3^2 - 4*a*6 = 9-24a

to løsninger kræver d>0, dvs.

9-24a>0

9>24a....du dividerer med 24 på begge sider

9/24>a eller

a<(3/8)

a<0,375

Svar #5
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

jaa præcis der ..- men kan ikke forstå det sidste , det med at jeg skal dividere "med 24 på begge sider" .. :s

9/24 giver jo ikke 3 ? :s

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Så du har altså - hvis det eneste kriterie du har fået opgivet for ligningen er, at den skal have to skæringspunkter på x-aksen - at alle værdier under 3/8 virker på a..

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2007 af josemaria (Slettet)

Jo, det du når frem til er alle de værdier for "a", som gør at ligningen får to rødder.

"x > y" betyder at x er et større tal end y.

Derfor er alle de værdier for "a", alle de tal, som er større end 3/8.

Er du med nu? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

"Derfor er alle de værdier for "a", alle de tal, som er større end 3/8. "

-Mindre ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2007 af josemaria (Slettet)

Hov.. a < (3/8), og ikke a > (3/8). Fodfejl..
Du har ret #6

Svar #10
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Undskyld .. men argh forstår det stadigvæk ikke :'/

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. december 2007 af josemaria (Slettet)

Okay, hvor er det du står af henne?

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

Hmm.. Hvad forstår du ikke? Resultatet eller fremgangsmåden?

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

#11 - Hov, det var ikke meningen at jeg ville abe-efter ^_^

Svar #14
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Forstå ikke fremgangsmåden -og HVORDAN i kommer frem til resultatet ..

Svar #15
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan vi kommer frem fra;

9-24a>0 til 9>24a
og fra 9>24a til 3/8 ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. december 2007 af KristofferFage (Slettet)

9-24a > 0

9-24a+24a > 0+24a

9 > 24a

9/24 > 24a/24

9/24 > a

.. Man skal bare altid gøre det samme på begge sider :o)

Svar #17
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Ok ned til 9/24 > a forstår jeg nu godt :) ..
- Men det jeg har meget svært ved at forstå hvordan i får 3/8 ?!?

FORDI 9/24 > a =

0,375 > a =?

Svar #18
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

Plzz somebody ? s:

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. december 2007 af josemaria (Slettet)

"- Men det jeg har meget svært ved at forstå hvordan i får 3/8 ?!? "

9/24 = 3/8 = 0,375

Svar #20
03. december 2007 af LulliexD (Slettet)

ååh - det lige meget, kommer aldrig til at forstå dette! :s

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.