Fysik
elektrisk energi
04. december 2007 af
chiqqa (Slettet)
hey alle sammen :D
har brug for jers hjælp til følgende:
Et kræftværk leverer 1000 MW elektrisk energi med en nyttevirkning på 50 %.
a)hvor meget elektrisk energi leverer værket på 1 år ?
b)hvor meget kul med brændværdien 27,2 MJ/kg afbrænder værket på 1 år ?
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAKK...
har brug for jers hjælp til følgende:
Et kræftværk leverer 1000 MW elektrisk energi med en nyttevirkning på 50 %.
a)hvor meget elektrisk energi leverer værket på 1 år ?
b)hvor meget kul med brændværdien 27,2 MJ/kg afbrænder værket på 1 år ?
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAKK...
Svar #1
04. december 2007 af peter lind
Leveret energi = effekt*tid.
Kulenergi/brændværdi = masse af kul.
Da effekten er 50% er Kulenergien det dobbelte af resultatet i a)
Kulenergi/brændværdi = masse af kul.
Da effekten er 50% er Kulenergien det dobbelte af resultatet i a)
Skriv et svar til: elektrisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
